Zápas

Třinec v generálce zdolal kombinovaný tým Karviné

sobota 17. července. 2021 | Redakce
Béčko Karviné posílené o osm hráčů z prvoligového týmu bylo posledním soupeřem třineckých fotbalistů v přípravě. Svěřenci trenéra Františka Straky je pokořili brankami Petráně a Szewieczka.

V generálce na Hřišti Rudolfa Labaje třinečtí fotbalisté vyzvali záložní tým Karviné posílený o osm hráčů z prvoligového áčka.

Bezbrankový stav mohl přestat platit po 13. minutách, kdy po centru Omasty zakončoval Kania, neměl však seřízenou mušku.

Domácí křídelník byl také u další nebezpečné situace. Krátce před přestávkou nahrál Habustovi, který vystřelil a po následném souboji s protihráčem se ocitl nedobrovolně na trávníku. Následovala penalta, kterou střelou o tyč proměnil Petráň – 1:0.

Několik minut po změně stran Třinečtí zahrávali rohový kop, odražený míč se dostal za šestnáctku k Hýblovi, jehož pohotová střela o kousek minula tyč.

Karvinští z první nebezpečné akce vyrovnali. Po hodině hry se po Teplánově dlouhém míči ocitl za obranou Brzózka a z několika metrů prostřelil Hasalíka – 1:1.

O dvacet minut později Steinhübel posunul míč do strany na Javůrka, na jeho přesný centr si naběhl obránce Szewieczek a hlavičkou, která škrtla o břevno, pokořil gólmana Foltyna.

Ještě předtím se střídající brankář zaskvěl po Petráňově střele z otočky, kterou vytěsnil na rohový kop.

Krátce před koncem mohl výhru Třince pojistit Buneš, jeho pohotové střele zpoza pokutového území scházelo několik centimetrů.

Příští sobotu čeká třinecké fotbalisty premiérový zápas sezony 2021-2022, na svém trávníku přivítají Ústí nad Labem.

Aktuálně

Aktuality

24. kolo MSFL

Výsledky 24. kola MSFL: Uničov - Karviná "B" 2:1, Hranice - Znojmo 1:2, Bohunice - Uherský Brod 0:1, Rosice - Frýdek-Místek 0:0, Brno - Ostrava "B" 0:2, Zlínsko - Blansko 2:1, Zlín "B" - Frýdlant 3:2, Slovácko "B" - Hodonín 1:1.

23. 4. 2024, 11:10

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28