Rozhovory

Chytli šanci za pačesy, pochválil Straka Buneše se Szewieczkem

středa 04. srpna. 2021 | Redakce
Dvě domácí utkání, nula bodů, skóre 3:6. Fotbalisté Třince odstartovali novou sezonu přesně tak, jak si nepřáli. „Chceme hrát do osmého místa. Dvě porážky na tom nic nemění, sezona je dlouhá,“ prohlásil trenér Třince František Straka.

Proti Dukle jste měli přinejmenším na remízu, souhlasíte?

Bod jsme si zasloužili, na ten jsme určitě měli. Prohra mě hrozně mrzí, protože byla absolutně nezasloužená. Myslím si, že jsme sehráli výborný zápas, bohužel nás kosí maličkosti, které rozhodují v náš neprospěch. Po prvním centru do šestnáctky jsme dostali gól, a to se nesmí stát. Zareagovali jsme výborně a vyrovnali. Neproměnili jsme několik vyložených šancí, tu vůbec největší zahodil Foltyn. Kdybychom vedli 2:1, utkání se mohlo vyvíjet jinak.

Stejně jako na jaře vám Dukla vstřelila dva góly v poslední desetiminutovce.

Přišla fatální situace, brankář se stoperem se nedohodli. Místo, aby míč skončil v autu, z toho byl rohový kop. Po něm jsme dostali gól na 1:2. To jsou ty maličkosti, které mrzí, které těžko koušu. Gól na 1:3 jsme dostali ve chvíli, kdy už jsme hráli na totální riziko.

Našel jste i nějaká pozitiva?

Utkání jsme odehráli velice dobře, až na ty chyby, které se ukázaly jako rozhodující. Oceňuji, že kluci to odmakali a odjezdili. Dukle, která má úplně jiné ambice než my, jsme byli naprosto rovnocenným soupeřem, což mě velmi těší. Od toho se musíme odrazit. Zatímco Dukla chce postoupit, my chceme hrát do osmého místa. Dvě porážky na tom nic nemění, sezona je dlouhá.

V základní sestavě poprvé vyběhli obránce Szewieczek a záložník Buneš. Jak se vám líbil jejich výkon?

Oba hráči byli na hřišti těmi nejlepšími z našeho týmu. Velmi mě těší, že šanci, kterou dostali, chytli za pačesy. I když před týdnem nehráli, teď vyběhli na hřiště a podali velice dobrý výkon. Dobrou práci odvedli i oba útočníci. Musíme se postarat ještě o jednu věc.

Co máte na mysli?

Máme hrozně úzký kádr. Kdyby se něco přihodilo, nemáme odkud brát. Potřebujeme mužstvo doplnit jedním dvěma kvalitními hráči. Uvidíme, zda to bude v našich možnostech.

O první body se porvete o víkendu v Chrudimi. Čeho se musíte vyvarovat?

Po dvou kolech nula bodů, to nás neskutečně mrzí. Musíme se s tím vyrovnat. Především nesmíme dělat chyby, musíme lépe a rychleji reagovat v rozhodujících situacích, jinak je řešit. Nejsme tým, který všechno vykombinuje. Musíme jít přes sílu a hrát jednoduchý účelný fotbal, který bude přinášet ovoce. Věřím, že když budeme pokračovat v nastoleném trendu, tak to brzy přijde.

Aktuálně

Aktuality

20. kolo MSFL

Výsledky 20. kola MSFL: Rosice - Uh. Brod 4:0, Brno - Hranice 0:3, Slovácko "B" - Ostrava "B" 1:1, Hlučín - Blansko 1:4, Hodonín - Frýdek-Místek 1:1, Zlínsko - Bohunice 0:1, Zlín "B" - Znojmo 1:0, Karviná "B" - Frýdlant 2:1.

24. 3. 2024, 20:58

Mieszek pokračuje v Řepištích

Mladý stoper Matěj Mieszek bude také v jarní části letošní sezony nastupovat za divizní Řepiště. Zamířil tam na hotování.

21. 3. 2024, 13:29