Aktuální zprávy

Program 1.kola Mol Cupu

úterý 03. srpna. 2021 | Redakce
Na středu 11. srpna je úředně naplánován start 1. kola poháru. Prvním soupeřem bude FK ŠUMPERK, který v předkole porazil divizní celek, FC Slavoj Olympii Bruntál.

Celkem 43 utkání je v programu 1. kola, které je letos zároveň prvním celostátním. Představí se v něm vedle týmů z moravské části, které prošly předkolem, letos poprvé v pohárových bojích zástupci Čech i týmy z FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Budou tak mít možnost změřit své síly a poprat se o postup do 2. kola.

Úvodní utkání 1. kola bude odstartováno ve středu 11. srpna v 18.00 hodin na půdě FK ŠUMPERK.

Druholigové týmy se do soutěže zapojují v 1. kole, prvoligové pak o kolo později. Výjimku tvoří nejlepších pět celků předešlého ročníku nejvyšší domácí soutěže, ty odehrají první zápas až ve třetím kole. Celkem se do soutěže zapojuje téměř 150 klubů z celé České republiky.

Průběžně aktualizovaný rozpis utkání 1. kola najdete zde.

MOL Cup je tuzemskou pohárovou soutěží, které se každý rok účastní více než stovka klubů z různých soutěží v rámci celé České republiky. Jeho pořadatelem je FAČR. První ročník se uskutečnil v sezoně 1993/1994 a je přímým pokračovatelem Českého poháru, který se jako součást Československého poháru hrál od roku 1969.

Nejúspěšnějším klubem MOL Cupu je AC Sparta Praha, která soutěž od jejího založení vyhrála celkem sedmkrát. Více než jednoho vítězství dosáhlo kromě Letenských dalších šest klubů: SK Slavia Praha, FC Slovan Liberec, FK Jablonec, FK Teplice, FK Viktoria Žižkov a FK Mladá Boleslav. Po jednom zisku trofeje si mohou zapsat FC Hradec Králové, FC Baník Ostrava, FC Viktoria Plzeň, FC Fastav Zlín a SK Sigma Olomouc.





Aktuálně

Aktuality

Orság a Cienciala v sestavě ko

Do sestavy 23. kola MSFL portálu fotbalunas.cz dostala dvojice třineckých fotbalistů - stoper Samuel Orság a levý obránce Lukáš Cienciala.

16. 4. 2024, 10:30

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28