Aktuální zprávy

Defenzívu Třince zpevní Ntoya a Ba

úterý 10. srpna. 2021 | Redakce
Soupiska fotbalového Třince se v uplynulých dnech rozšířila o dvě jména. Nově se na ni objevili dva defenzivně ladění fotbalisté – Josue Ulrich Ntoya z Francie (na úvodním snímku) a Tidiane Djiby Ba ze Senegalu.

Jako první se pod Javorovým objevil francouzský fotbalista Josue Ulrich Ntoya, jehož posledním působiště byl účastník nejvyšší kyperské soutěže Ermis Arappidou. Ntoyovi je 26 let, měří 192 centimetrů a může nastupovat na vícero postech. Jelikož mu nedorazila transferkarta z Kypru, v Chrudimi, kde Třinec prohrál 3:0, ještě nemohl nastoupit, nicméně pro derby s Opavou by již měl být trenérům k dispozici.

Tidiane Djiby Ba ze Senegalu je zkušený 28letý stoper, který rovněž měří 192 centimetrů. Třebaže Ba pochází ze západoafrické země, v Evropě se již plně aklimatizoval. Před osmi lety Začínal v Trnavě a Dubnici, poté zkoušel štěstí v tehdy druholigovém Mostě a posledních pět let strávil v Seredi a Nitře.

Oba dva urostlí fotbalisté, kteří jsou silní v osobních soubojích, v Třinci uspěli během desetidenní zkoušky. „Po velmi špatném začátku sezony jsme museli zareagovat a mužstvo posílit. Djiby a Josue by měli zvýšit konkurenci v týmu, hlavně na postech, které nás trápí. Věříme, že svými výkony nám pomohou se výkonnostně i výsledkově zvednout,“ řekl generální manažer Fotbalu Třinec Petr Hrazdílek.

Hladkému začlenění obou fotbalistů do mužstva dopomůže i jazyková výbava stopera Djiby Ba. Zadák, který debutoval v dresu Třince v Chrudimi, vedle francouzštiny hovoří plynule slovensky.

Aktuálně

Aktuality

Orság a Cienciala v sestavě ko

Do sestavy 23. kola MSFL portálu fotbalunas.cz dostala dvojice třineckých fotbalistů - stoper Samuel Orság a levý obránce Lukáš Cienciala.

16. 4. 2024, 10:30

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28