Rozhovory

Musíme hrát zodpovědně zezadu a dávat šance, nabádá brankář Hasalík

pátek 20. srpna. 2021 | Redakce
Premiéra mladého brankáře Lukáše Hasalíka v barvách Třince dopadla výtečně. Ve dvou soutěžních utkáních ani jednou neinkasoval.

Odchytal jsi dva soutěžní zápasy, jeden v poháru a druhý proti Opavě. V ani jednom jsi neinkasoval.

Povedlo se, mám z toho radost. Už jsme potřebovali bodovat. Opava byla těžkým soupeřem.

Nejvíce ti zatopila v závěru prvního poločasu.

Stál jsem blízko Holíka, naštěstí mě trefil do nohy. Pak tam byla situace, kdy to jeden hráč zavíral na zadní tyči – buď to trefí, nebo netrefí. Tam bych se už asi nedostal.

Bylo v derby rozhodující to, že jste neinkasovali brzký gól jako v předešlých zápasech?

Ano, to bylo velmi důležité. Oproti předchozím utkáním jsme šli poprvé do vedení, a nakonec jsme utkání dotáhli do vítězného konce.

Výhrou v derby jste se už konečně nakopli?

Dýchá se nám o mnoho lépe, ale musíme to potvrdit v Prostějově. Bude důležité, abychom tam bodovali. Musíme hrát zodpovědně zezadu a proměňovat šance.

V loňské sezoně jsi odchytal jsi zápas Evropské ligy v Hoffenheimu za Liberec. Bylo to zatím nejvýznamnější utkání tvé dosavadní fotbalové kariéry?

Ten zápas jsme museli odehrát a nastoupili jsme v takové sestavě, že někteří hráči by jinak možná ani nebyli na lavici. Jeli jsme tam snad bez dvanácti hráčů a bez trenéra.

Německý tým vám nasázel pět branek.

Dlouho jsme drželi příznivý výsledek, ale nakonec jsme inkasovali několik branek. Byla to pro mě obrovská zkušenost. I když jsem dostal pět gólů, budu na to utkání vzpomínat v dobrém.

Víckrát už jsi šanci mezi libereckými tyčemi nedostal.

Odehrál jsem jen pár přátelských utkání za béčko.

Jak jsi objevil v Třinci?

S manažerem jsme se bavili o tom, že by bylo dobré jít někam na hostování, abych začal sbírat zkušenosti. Přišel za mnou s tím, že bych mohl jít na hostování do Třince, který zrovna sháněl druhého brankáře. Liberec získal dva zkušené gólmany, myslím si, že by dostávali přednost.

Jak vzpomínáš na svůj první start za Třinec?

Bylo to v přípravě s Baníkem. Moc dobře ne, šel jsem do brány za stavu 2:0 pro nás a dostal jsem dva góly. Nebyl to ideální start.

Dokážeš vypíchnout své fotbalové přednosti?

Myslím s, že mám docela dobrou reakci. Možná i hru nohama, ale ta pořád ještě není ideální, snažím se na tom pracovat.

Znal jsi z dřívějška někoho z třineckých fotbalistů?

Když jsem působil ve Frýdku-Místku, setkal jsem se s Matějem Hýblem. Do Liberce jsem šel z Frýdku-Místku, pocházím z Hostašovic u Nového Jičína.

Do Třince to nemáš daleko.

To je pravda. Dá se říct, že jsem se vrátil domů. Není to daleko, příbuzní se na mě mohou jezdit dívat.

Aktuálně

Aktuality

24. kolo MSFL

Výsledky 24. kola MSFL: Uničov - Karviná "B" 2:1, Hranice - Znojmo 1:2, Bohunice - Uherský Brod 0:1, Rosice - Frýdek-Místek 0:0, Brno - Ostrava "B" 0:2, Zlínsko - Blansko 2:1, Zlín "B" - Frýdlant 3:2, Slovácko "B" - Hodonín 1:1.

23. 4. 2024, 11:10

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28