Ohlasy po zápase

Napadlo mě, že to může být klíčový okamžik, odtušil Michal Petráň

pondělí 04. října. 2021 | Redakce
Výhru nad žižkovskou Viktorií vystřelil třineckým fotbalistům z penalty Michal Petráň. Zkušený útočník se prosadil podruhé v sezoně.

Jak náročné bylo před pokutovým kopem zachovat klid a rozvahu?

Říkal jsem si, že to třeba bude klíčový okamžik, ze kterého možná padne jediný gól. Snažil jsem se na něj stoprocentně soustředit. Vystřelil jsem k tyči, gólmanovi jsem dal trošku čuchnout, protože si na míč trochu sáhl. Jsem rád, že mi to tam spadlo.

Žižkov vyrovnal po rohu, zakončující hráč však dostal míč do sítě rukou. Jak celá situace vypadala z tvého pohledu?

Rohový kop někdo prodloužil na přední tyči (Žežulka), u zadní tyče skákal do rybičky další hráč (Fawzy) a trefil míč rukou. Viděl jsem to, byla to stoprocentní ruka. Báli jsme se, že to rozhodčí uzná, proto jsme se snažili na něho trochu zatlačit.

Hosté v závěru sahali po vyrovnání, naštěstí pro vás se ani jedna ze dvou nebezpečných střel neujala.

Kritických okamžiků jsme v závěru zažili více, protože my už jsme se zatáhli a Žižkov držel míč, posílal do vápna hodně centrů. Velmi dobře jsme to ubránili a v závěru se k nám přiklonilo štěstí, které potřebujeme.

Utkání vás stalo spoustu sil, Steinhübel, Habusta a ani střídající Szewieczek je kvůli zranění nedohráli.

Byl to velice těžký zápas s řadou soubojů. Museli jsme do nich jít na sto procent, tři kluky protihráči trefili tak nešťastně, že utkání nemohli dohrát. Nejdůležitější je, že jsme to dotáhli do vítězného konce.

Díky třem bodům jste se přiblížili celkům pohybujícím se nad hranou sestupu. Bude se vám teď pracovat lépe?

Získali jsme tři nesmírně důležité body. Žižkov jich má osm, my jsme se na něho dotáhli, máme o bod méně. Musíme se dívat dopředu, jít zápas od zápasu a pokračovat ve sbírání bodů.

Venku se vám nedaří vůbec, doma je to o něco lepší. Čím to?

Na naších výsledcích je opravdu patrné, že se nám prozatím více daří doma než venku. Na venkovní zápasy se musíme lépe připravit a hrát v nich zodpovědněji.

Aktuálně

Aktuality

20. kolo MSFL

Výsledky 20. kola MSFL: Rosice - Uh. Brod 4:0, Brno - Hranice 0:3, Slovácko "B" - Ostrava "B" 1:1, Hlučín - Blansko 1:4, Hodonín - Frýdek-Místek 1:1, Zlínsko - Bohunice 0:1, Zlín "B" - Znojmo 1:0, Karviná "B" - Frýdlant 2:1.

24. 3. 2024, 20:58

Mieszek pokračuje v Řepištích

Mladý stoper Matěj Mieszek bude také v jarní části letošní sezony nastupovat za divizní Řepiště. Zamířil tam na hotování.

21. 3. 2024, 13:29