Aktuální zprávy

Klub plánuje více zapojovat talenty do A-týmu

středa 20. října. 2021 | Jana Zipserová
Vedení klubu Fotbal Třinec a.s. se ve spolupráci s vedením mládeže dohodlo na větším propojení nejtalentovanějších hráčů v dorosteneckých kategoriích a jejich postupného začleňování do tréninkového procesu a utkání "A" mužstva.

Vybraní hráči se budou častěji a hlavně pravidelně zapojovat do přípravy s dospělým týmem, což by jim mělo pomoci při jejich sportovním rozvoji a zároveň získat mnohem dříve zkušenosti se seniorskou kopanou.

"Snažíme se tímto krokem nastavit systematickou práci, která by měl za cíl vychovávat v budoucnu z našich nejtalentovanějších dorostenců hráče pro "A" mužstvo a zvýšit jejich procentuální zastoupení v kabině druholigového mužstva, než je tomu doposud," sdělil šéftrenér mládeže Karel Maceček.

"Díky velmi dobré práci mládežnických trenérů máme u nás v klubu plno talentovaných hráčů, kteří si zaslouží naši podporu a nadstandartní tréninkové možnosti, aby se rozvíjeli co nejdříve a co nejefektivněji směrem k mužské kopané. Mimo talentu u nich sledujeme pracovitost a chuť ve fotbale něco dokázat. Jelikož i samotní trenéři "A" mužstva jsou k tomuto kroku nakloněni, bude pouze na chlapcích samotných, jak se dané příležitosti chopí. My v klubu cítíme povinnost, jim v tomto maximálně pomoci," řekl ředitel klubu Petr Hrazdílek.

Již v minulém týdnu se dorostenci zapojili do herního tréninku Áčka. Trenér si vybral čtyři nadějné dorostence. Příležitost dostali Lukáš Cvik, Ondřej Schovanec spolu s Davidem Zogatou a Patrykem Kisialou.

Aktuálně

Aktuality

Orság a Cienciala v sestavě ko

Do sestavy 23. kola MSFL portálu fotbalunas.cz dostala dvojice třineckých fotbalistů - stoper Samuel Orság a levý obránce Lukáš Cienciala.

16. 4. 2024, 10:30

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28