Ohlasy po zápase

Chybujeme a nejsme produktivní, řekl kouč Zbončák

úterý 19. října. 2021 | Redakce
Trenér třineckých fotbalistů Martin Zbončák se ohlédl za neúspěšným vystoupením svých chráněnců na půdě béčka pražské Sparty, po kterém klesli na poslední místo tabulky.

Z jakého důvodu vám proti Spartě scházeli Bedecs, Szewieczek a Hýbl?

Měli jsme problém se sestavou, protože Hýbl měl čtyři žluté karty a Javůrek po zranění trénoval jen dvakrát. Bedecsovi po tréninku oteklo koleno, takže s námi nemohl jet. Zraněný je i Szewieczek, má natažené vazy v kotníku. Levého obránce hrál snad poprvé v životě Foltyn, rozhodně nezklamal.

Jaký byl váš taktický záměr?

Uvědomovali jsme si sílu Sparty v rozehrávce a kombinaci už od gólmana, takže jsme jeli do Prahy s cílem hrát z bloku, poctivě bránit a čekat na brejky. Domácí měli dvě šance, ty jsme přežili, ale ve 30. minutě jsme dostali gól ze standardní situace. Hráč vypálil zpoza šestnáctky a dvakrát tečovanou střelou otevřel skóre. Byl to šťastný gól. Jinak jsme bránili velmi dobře, Sparta se k nám těžko dostávala. Po poločase jsme byli ve hře, snažili jsme se s výsledkem něco udělat.

Po několika minutách druhého poločasu jste však inkasovali podruhé.

Druhou půli jsme začali velice dobře, kombinovali jsme, jenomže pak zase přišla hrubá individuální chyba, po které jsme dostali druhý gól. Bránili jsme nedůsledně a domácí nás za to potrestali. Pak už to pro nás bylo těžké, Sparta má kvalitu. I přesto jsme se nevzdali a pořád se snažili s výsledkem něco udělat.

Zatímco Sparta udeřila hned čtyřikrát, vy jste neproměnili ani jednu slibnou šanci.

Gól měl na hlavě Djiby Ba, bohužel nedal, mířil nad. V prvním poločase měl šanci Petráň, Heča jeho hlavičku chytil. Chytal velice dobře, nedovolil snížit ani Juřenovi a Djibymu Ba. Těsně předtím Foltyn trefil hlavou břevno. Měli jsme celkem čtyři pět vyložených šancí.

Místo kontaktního gólu jste dostali ještě dva údery.

Po standardní situaci Jirka Adamuška vytlačil tečovanou střelu na tyč. Opět jsme byli nedůslední, k míči dobíhal jeden náš hráč a čtyři jejich, takže přišel další trest. Za stavu 3:0 to už bylo složité. Kluci sice bojovali, ale přišla další individuální chyba, kdy jsme mohli přerušit brejk, a neudělali to. Sparťané to skvěle sehráli a přidali čtvrtý gól. Z výsledku jsme zklamaní.

Utrpěli jsme další těžkou venkovní porážku.

Vůbec nejsme produktivní. Nepotrestáme soupeře za to, že nám chybou nabídne šanci, a naopak to kolikrát svou naivitou soupeři ulehčíme. Kdybychom byli produktivní, mohlo to skončit třeba 4:4. Pokud budeme dál dělat takové individuální chyby, které se opakují, budeme mít veliký problém.

Co se s tím dá dělat?

Hledáme různé způsoby, jak nahradit hráče, kteří chybují. Zápas si podrobně rozebereme. Pokud budeme nedůslední při bránění a budeme dál takhle chybovat, soupeři nás budou trestat. Fotbal v určitých situacích bolí, my je opakovaně nezvládáme. Je třeba dát do toho více srdce, a i když třeba standardní situace kolikrát bolí, musíme je ubránit. To se nám bohužel nedaří, náš počet inkasovaných gólů je alarmující.

V sobotu přivítáte Brno, které vede tabulku s pětibodovým náskokem.

Je to lídr soutěže. Na utkání se připravíme, hráče už poněkolikáté důrazně upozorníme na chyby a pokusíme se s Brnem bojovat. Neprodáme kůži lacino, v naší situaci musíme uspět.

Aktuálně

Aktuality

Orság a Cienciala v sestavě ko

Do sestavy 23. kola MSFL portálu fotbalunas.cz dostala dvojice třineckých fotbalistů - stoper Samuel Orság a levý obránce Lukáš Cienciala.

16. 4. 2024, 10:30

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28