Preview k zápasu

Je potřeba zkvalitnit finální fázi, říká Tomáš Omasta

pátek 29. října. 2021 | Redakce
S cílem skoncovat s neúspěšnou sérií na cizích hřištích vyrazí třinečtí fotbalisté do Příbrami, kde je čeká zápas s účastníkem loňského ročníku nejvyšší soutěže. „Chceme urvat nějaké body,“ řekl záložník Třince Tomáš Omasta.

Do Příbrami vyrážíte s dobrým pocitem, že jste odehráli vyrovnanou partii se zatím suverénním Brnem.

Dopředu jsme věděli, jak Brno bude hrát, měli jsme to nastudované. Věděli jsme, že si to vzadu přehrávají a půjdou do postupné kombinace. Chtěli jsme to zavřít, aby neměli prostor na kolmice, které často hrávají.

Na hřišti Sparty B i doma s Brnem jste se střelecky neprosadili.

Snažili jsme se hrozit z brejků, šance jsme měli. Co nám v poslední době schází, je dostat do vápna kvalitní centr. Bohužel trefíme prvního protihráče, nebo je míč nějak zblokovaný. Nevyhovíme si. Chybí nám více klidu.

I když doma mnoho branek nedáváte, vaše výsledky nějaké měřítko snesou. Venku je to zatím slabé, čím to?

Šance máme, ale nedokážeme je proměnit. Potřebujeme se chytit nějakým gólem a snad už nám to pak začne padat.

Zlomíte to proti exligové Příbrami?

Další těžký soupeř, ale ve druhé lize může vyhrát každý s každým. Je třeba urvat nějaké body a nejlépe vyhrát. Potřebujeme bodovat.

Hlavní bude vyvarovat se chyb v defenzívě, je to tak?

Ano. V obraně jsme proti Brnu hráli dobře, snad to přeneseme i do dalšího zápasu. Bude potřeba více klidu na míči a zkvalitnit finální fázi. Náznaky už tam jsou, některé akce ale nedotáhneme do úspěšného konce.

Aktuálně

Aktuality

24. kolo MSFL

Výsledky 24. kola MSFL: Uničov - Karviná "B" 2:1, Hranice - Znojmo 1:2, Bohunice - Uherský Brod 0:1, Rosice - Frýdek-Místek 0:0, Brno - Ostrava "B" 0:2, Zlínsko - Blansko 2:1, Zlín "B" - Frýdlant 3:2, Slovácko "B" - Hodonín 1:1.

23. 4. 2024, 11:10

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28