Ohlasy po zápase

Měli jsme štěstí, přiznal brankář Adamuška

pondělí 01. listopadu. 2021 | Redakce
Hned několik minisoubojů bývalých dlouholetých spoluhráčů nabídl duel Příbram – Třinec. Ze všech vyšel vítězně brankář Jiří Adamuška, jeho zásluhou Třinec zapsal první letošní výhru na soupeřově půdě.

Příbram měla spoustu slibných příležitostí v prvním i ve druhém poločase. Na nedostatek práce jsi si rozhodně stěžovat nemohl.

Musím přiznat, že jsme měli i štěstí, protože těch situací tam byla spousta. Co trefili bránu, to jsem chytnul, a co jsem nevyřešil stoprocentně, za mě vyřešili obránci, kteří vždycky dobíhali a stihli odehrát míč do bezpečí. Bylo to sice se štěstím, ale počítají se tři body a nula vzadu.

Je to tvé druhé letošní čisté konto. Stálo tě více úsilí než to předchozí proti Žižkovu?

Ano. Tím, že jsme hráli venku a navíc v Příbrami, kde to vždy bývá složité, nám udržení této nuly dalo zabrat.

Hned několikrát jsi čelil střeleckým pokusům z hlavy či nohou někdejšího dlouholetého spoluhráče Reného Dediče. Těžili jste při vzájemných minisoubojích ze znalosti svých silných nebo slabých stránek?

Myslím si, že to nehrálo roli. Poté, co jsme dali brzký gól, jsme se trochu stáhli. Příbram hrozila centry ze stran na Rendu Dediče a z toho vznikaly její šance. Renda je vysoký, umí hrát tělem, domácí všechno hráli na něho. Situace, které z toho pramenily, se nedaly ani nějak dopředu číst. Nebylo to o tom, že bychom oba vzájemně věděli, jak Renda zakončuje nebo jak já chytám. Vždy to nějak vyplynulo ze hry. V 90. minutě jsem měl štěstí, Renda měl míč na hlavě a naštěstí pro nás přestřelil bránu. Zápas mohl klidně skončit 1:1.

Co říkal váš bývalý spoluhráč po utkání?

Byli jsme moc rádi, že jsme to zvládli, hned jsme se šli radovat s našimi fanoušky, společně jsme si gratulovali. Popravdě řečeno, já s Rendou ani nemluvil.

Z nejhoršího venku sice ještě nejste, ale opustili jste sestupové příčky a přiblížili se celkům z dolní části tabulky.

Potřebovali jsme si vítězstvím zvednout sebevědomí a dokázat si, že umíme vyhrát i venku. Ta série pro nás nebyla příznivá, z celého týmu jsem cítil, že to chceme už konečně zlomit a vyhrát venku, abychomse dotáhli na Příbram. Kdyby nám odskočila na 16 bodů, bylo by to pro nás mnohem složitější.

V sobotu na svém trávníku přivítáte Vlašim.

Venkovní body je potřeba potvrdit doma. Věřím, že s naší stoupající formou můžeme uhrát tři body. Přijede nepříjemná Vlašim, která hraje kombinační fotbal a má dobré brejky. Doma budeme my, uděláme vše pro to, aby tři body zůstaly v Třinci.

Aktuálně

Aktuality

Orság a Cienciala v sestavě ko

Do sestavy 23. kola MSFL portálu fotbalunas.cz dostala dvojice třineckých fotbalistů - stoper Samuel Orság a levý obránce Lukáš Cienciala.

16. 4. 2024, 10:30

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28