Preview k zápasu

Třinec jede do Vyškova. Chceme uspět, hlásí Zbončák

středa 17. listopadu. 2021 | Redakce
Poslední dvě utkání v letošním roce sehrají třinečtí fotbalisté na hřištích soupeřů. Jarní předehrávku absolvují na stadionu pražské Dukly, předtím nastoupí k poslednímu utkání podzimu na půdě nováčka z Vyškova.

Třebaže první část letošní sezony spěje ke konci, v reprezentační přestávce svěřenci trenérů Martina Zbončáka a Zdeňka Cieslara opět tvrdě trénovali.

„Během reprezentační přestávky jsme třikrát trénovali dvoufázově. Od pondělí se už pečlivě chystáme na dalšího soupeře. Nechybí video a sestřih zápasů, takže informací o Vyškovu máme dost,“ řekl hlavní trenér Třince Martin Zbončák.

Jeho chráněnci jsou prozatím na deseti bodech a v závěrečných dvou duelech by dosavadní bodovou sbírku navýšili, aby se přiblížili dolnímu středu druholigové tabulky.

„Respektujeme sílu Vyškova. Víme, že se mu dařilo, a že umí dávat góly. Pojedeme tam zabojovat o co nejlepší výsledek. Pokud by se nám u nich povedlo zabodovat naplno, stáhli bychom ztrátu na soupeře na čtyři body, což by bylo skvělé. Pokud by se nám to nepovedlo, znamenalo by to pro nás další problém. Kluci jsou nažhavení, pracovali poctivě, takže pevně věřím, že budeme na Vyškov dobře připraveni,“ pokračoval hlavní kouč Třince.

Nováček soutěže prozatím posbíral 17 bodů a je dvanáctý. Remizoval v Brně, porazil vysoko Chrudim, Příbram a Žižkov, kterým nasázel čtyři góly.

„Vyškov má mužstvo poskládané z dobrých hráčů, kteří prošli Brnem či Slováckem. V mnoha zápasech hrálo s nováčkovským elánem. Přestože známe slabiny soupeře, určitě nás nečeká nic jednoduchého. Máme zprávy, že hřiště v Drnovicích je ve špatném stavu, takže to bude spíše boj než pohledný fotbal. Podmínky budou pro oba stejné, musíme se přizpůsobit,“ dodal Martin Zbončák.

Až na několik výjimek jsou všichni třinečtí fotbalisté zdravotně fit. Otazník visí u Habusty a Bolfa, hrát určitě nebude obránce Szewieczek, který teprve nedávno doléčil natržené vazy v kotníku.

Aktuálně

Aktuality

20. kolo MSFL

Výsledky 20. kola MSFL: Rosice - Uh. Brod 4:0, Brno - Hranice 0:3, Slovácko "B" - Ostrava "B" 1:1, Hlučín - Blansko 1:4, Hodonín - Frýdek-Místek 1:1, Zlínsko - Bohunice 0:1, Zlín "B" - Znojmo 1:0, Karviná "B" - Frýdlant 2:1.

24. 3. 2024, 20:58

Mieszek pokračuje v Řepištích

Mladý stoper Matěj Mieszek bude také v jarní části letošní sezony nastupovat za divizní Řepiště. Zamířil tam na hotování.

21. 3. 2024, 13:29