Ohlasy po zápase

Náš výkon byl koncentrovaný, těšilo kouče Zbončáka

neděle 21. listopadu. 2021 | Redakce
Fotbalový Třinec podruhé v řadě uspěl na soupeřově půdě. Z Drnovic, kde nastupuje ke svým zápasům Vyškov, si odvezl hladké vítězství. Hlavní trenér Třince Martin Zbončák neskrýval spokojenost.

Před zápasem jste zmínil, že trávník na drnovickém stadionu, kde Vyškov hraje své domácí zápasy, je ve špatném stavu. Potvrdily se vaše obavy?

Den před zápasem v Drnovicích asi pršelo, takže hřiště nebylo tvrdé, spíš měkčí. I tak ale bylo hřiště hrbolaté, hodně to skákalo, vést míč anebo kombinovat bylo velmi těžké. S terénem jsme se naštěstí vyrovnali lépe než domácí. Vinou špatného terénu se nám některé akce nepovedly tak, jak bychom si představovali.

S jakým taktickým záměrem jste proti nováčkovi nastoupili?

Hráče jsme upozorňovali na to, že Vyškov je doma známý tím, že na nás v prvních deseti patnácti minutách vyvine tlak a bude se snažit poslat co nejvíce centrů do šestnáctky. Hned z první akce jsme po centru a sklepnutí dostali gól. Byla to individuální chyba dvou hráčů.

Hned z prvního útoku po rozehrání jste vyrovnali. Byl to podle vás rozhodující okamžik utkání?

Ano, byl to jeden ze dvou klíčových momentů. Ten druhý přišel před pauzou, kdy jsme ve 44. minutě dali gól do šatny. To byl pro domácí asi takový hřebíček.

Ve druhém poločase jste přidali další dva góly a nejvyšší výhra sezony byla na světě….

Mohli jsme dát i další góly, měli jsme tam několik situací, které jsme mohli lépe vyřešit. To už bychom chtěli asi moc, dát venku čtyři góly je super. Věřím, že vítězství před posledním zápasem na Dukle klukům pomůže.

Znovu jste opustili sestupové příčky. Dá se říct, že už jste z úplně toho nejhoršího venku?

Do utkání jsme šli s jasným cílem, do Vyškova jsme jeli vyhrát. Hráči si uvědomovali důležitost utkání. Kdybychom je nezvládli, Vyškov by byl na 20 bodech a my bychom zůstali na 10. Kluci byli velmi dobře připraveni, o Vyškovu jsme měli spoustu informací. Mimo toho úvodního gólu byl náš výkon koncentrovaný, v zápase jsme dominovali a měli ho pod kontrolou. Vyškov nevěděl, jakým způsobem by se mohl prosadit a potrápit nás.

Aktuálně

Aktuality

24. kolo MSFL

Výsledky 24. kola MSFL: Uničov - Karviná "B" 2:1, Hranice - Znojmo 1:2, Bohunice - Uherský Brod 0:1, Rosice - Frýdek-Místek 0:0, Brno - Ostrava "B" 0:2, Zlínsko - Blansko 2:1, Zlín "B" - Frýdlant 3:2, Slovácko "B" - Hodonín 1:1.

23. 4. 2024, 11:10

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28