Rozhovory

Moje góly? Poctivá práce celého mužstva, říká Ba

úterý 23. listopadu. 2021 | Redakce
Vítězný gól Třince na půdě Vyškova vsítil Tidjane Djiby Ba. Senegalský zadák dal branku do šatny, trefil se už potřetí v sezoně.

Po rohovém kopu jsi skóroval už potřetí. To už není náhoda, je to tak?

Snažíme se dávat góly po standardních situacích. Jsem moc rád, že se mi to podařilo. Není to jen moje zásluha, je to poctivá práce celého mužstva.

Po standardních situacích jsi skóroval i na Slovensku?

Ano. Na Slovensku se mi dařilo dávat góly v první i druhé lize. Většinou jsem se trefil hlavou, občas nohou. Někdy se mi smáli, že stoper dává góly. Říkal jsem, že je to umění.

Co na tvoje góly říkají spoluhráči?

Někdy si dělají legaci z toho, že góly dává obránce. Když zahrajeme dobře standardní situaci, máme dostatek vysokých hráčů, kteří dokážou dát gól. Někdy nám standardní situace nevycházejí, v jiných zápasech si jimi dokážeme vydatně pomoct.

Potáceli jste se na sestupových místech, po výhrách v Příbrami a Vyškově jste se dostali mimo sestupové příčky.

V úvodu sezony jsme venku nebodovali, poslední dva zápasy se nám podařilo vyhrát. Získali jsme důležité tři body, které nám pomohly k tomu, že jsme opustili sestupové příčky. Moc rádi bychom bodovali také na hřišti pražské Dukly. Ve druhé lize jsou soupeři vyrovnaní, na Duklu jedeme s cílem získat body.

Aktuálně

Aktuality

Orság a Cienciala v sestavě ko

Do sestavy 23. kola MSFL portálu fotbalunas.cz dostala dvojice třineckých fotbalistů - stoper Samuel Orság a levý obránce Lukáš Cienciala.

16. 4. 2024, 10:30

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28