Ohlasy po zápase

Škoda, že podzim už skončil, lituje kouč Zbončák

pondělí 29. listopadu. 2021 | Redakce
Fotbalisté Třince bodovali ve třetím po sobě jdoucím zápase na soupeřově hřišti. Z pražské Julisky si odvezli bod za bezgólovou plichtu. „Remíza je zasloužená,“ konstatoval trenér Třince Martin Zbončák.

Jak hodnotíte vaše vystoupení na půdě favorizované Dukly?

V prvním poločase jsme byli aktivnější, hráli jsme lépe než Dukla. Do ničeho jsme ji nepustili, měli jsme dvě tři střely. Dukla cítila, že jí to nejde, že jsme lepší, proto o poločase udělala dvě změny, na hřiště přišli dva noví hráči. Ve druhém poločase zrychlila a zjednodušila hru, na hrot šel vysoký Fábry, směřovala na něho spousta dlouhých míčů a centrů. Dlouho se nemohla dostat do šance, vypracovala si ji po našem rohu. Byl to rychlý brejk, který jsme zachytili později, byla z toho střela po zemi, kterou Bazy (Adamuška) vykopl. Naštěstí pro nás to domácí hráč nevyřešil dobře. Byla to největší šance Dukly, měla ještě dvě střely. V obraně jsme hráli velmi zodpovědně a koncentrovaně, věřil jsem, že gól nedostaneme. V 91. minutě jsme mohli rozhodnout, Juřena připravil míč Omastovi a ten trefil břevno. Vzhledem k průběhu zápasu je remíza zasloužená.

Přestože jste v průběhu podzimu byli ve složitém postavení, nakonec máte 14 bodů a nacházíte se mimo sestupové příčky. Jak jste spokojen s podzimní částí?

Není to nejhorší. Škoda, že soutěž skončila, protože naše výkony a výsledky měly vzestupnou tendenci. Potvrdili jsme to i v těžkém zápase na Dukle. Situace pořád není dobrá, ale jsme rádi, že máme dva týmy pod sebou a několika dalším jsme na dostřel. Teď si odpočineme, v zimě kvalitně potrénujeme. Věřím, že se co nejdříve dostaneme z nejhoršího a navážeme na výsledky a výkony z konce podzimu. Jsme rádi, že jsme udělali body z venku. Bylo pro nás důležité i to, že jsme porazili týmy, které jsou ohrožené – Žižkov, Vyškov a Příbram.

V posledních zápasech se konečně ustálila sestava, zejména pak obranná čtyřka.

To bylo velmi důležité. Zlepšit obranu nejde mávnutím kouzelného proutku, pracovali jsme na tom neustále i v trénincích, bylo to na úkor ofenzívy. U videa jsme si ukazovali chyby, postupně se to zlepšovalo, byl tam vidět posun. Kluci také vnímají, že už nejsme v defenzívě tak naivní, že nehrajeme daleko od sebe. Třeba Dukla se proti nám těžko prosazovala.

V ofenzívě jste poněkud zaostávali, neměli jste ani jednoho hráče, který by dal více než tři branky. Co na to říkáte?

Vyloženého střelce nemáme. Tři góly dali Petris (Petráň) a Djiby (Ba). Dva góly přidal Venca Juřena. Gólů jsme moc nedávali, s výjimkou zápasu ve Vyškově. Prioritou pro nás byla defenzíva, ale v zimní přestávce budeme pracovat i na ofenzívě.


Aktuálně

Aktuality

20. kolo MSFL

Výsledky 20. kola MSFL: Rosice - Uh. Brod 4:0, Brno - Hranice 0:3, Slovácko "B" - Ostrava "B" 1:1, Hlučín - Blansko 1:4, Hodonín - Frýdek-Místek 1:1, Zlínsko - Bohunice 0:1, Zlín "B" - Znojmo 1:0, Karviná "B" - Frýdlant 2:1.

24. 3. 2024, 20:58

Mieszek pokračuje v Řepištích

Mladý stoper Matěj Mieszek bude také v jarní části letošní sezony nastupovat za divizní Řepiště. Zamířil tam na hotování.

21. 3. 2024, 13:29