Rozhovory

Hlavně, že hraji, říká univerzál Martin Foltyn

středa 08. prosince. 2021 | Redakce
Do Třince přišel vloni jako střední záložník, na jaře ho trenéři přeškolili na stopera a podzim dohrál na kraji obrany. „Nejdůležitější pro mě je, že nastupuji,“ tvrdí Martin Foltyn.

Na Spartě jsi hrál levého beka, v posledních zápasech jsi nastupoval na pravém kraji obrany. Jak jsi se cítil na nových postech?

Pro mě je důležité to, že hraji. Je mi jedno, na jakém postu. Měl jsem nějaký výpadek, kdy jsem nehrál. Když mi pak trenér řekl, že mě zkusí na pravé obraně, řekl jsem mu, že s tím nemám problém. Všude, kde nastupuji, se vždy snažím podat co nejlepší výkon. Na pravé straně se cítím trochu lépe, než když jsem hrál na Spartě přes nohu. Podstatné je to, že hraji.

Po změně trenéra jsi o místo v sestavě přišel.

Začalo to v Chrudimi, kde jsem se zranil. To byl u týmu ještě trenér Straka. Za trenéra Zbončáka jsem zpočátku nehrával, ale pak jsem se do sestavy dostal. Začal jsem na stoperu a skončil na beku.

Bylo těžké se přeškolit ze středního obránce na beka?

Na každém postu jsou jiné návyky. Zpočátku bylo těžké zvyknout si na pravé obraně, ale kluci mi hodně pomáhali, radili mi jak obránci, tak i záložníci. Skvěle jsme se doplňovali, zvykl jsem si docela rychle. I díky tomu, že obránce jsem hrával i na trénincích.

Pozice krajního obránce je fyzicky náročnější.

Běhat je potřeba všude, ale na kraji obrany se prostě běhá trochu více.

Sezonu jste rozehráli špatně, ale nakonec jste to vytáhli na 14. místo. Co říkáš na vaše výkony a výsledky?

Škoda prohry s Vlašimí, kdy nám rozhodčí neuznal gól a neodpískal penaltu. Mohli jsme mít o tři body více. Naše hra se zvedla, hráli jsme dobře a sbírali body. Jsme rádi, že jsme vyhráli rozdílem více branek ve Vyškově. Doufám, že jsme se chytli.

Po zimní přestávce vás čeká náročné jaro.

Budeme bojovat až do posledního zápasu. Musíme sbírat body a neohlížet se na ostatní.

Aktuálně

Aktuality

Orság a Cienciala v sestavě ko

Do sestavy 23. kola MSFL portálu fotbalunas.cz dostala dvojice třineckých fotbalistů - stoper Samuel Orság a levý obránce Lukáš Cienciala.

16. 4. 2024, 10:30

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28