Rozhovory

Pořád jsem věřil, že na to máme, říká Jakub Habusta

pondělí 20. prosince. 2021 | Redakce
Záložník Jakub Habusta, který patří k největším tahounům Třince, přiznal, že první polovina podzimní části byla pro něho i pro jeho spoluhráče nesmírně těžká. Závěr podzimu mu naopak přinesl radost a naději.

Dovedeš popsat, jak těžké pro vás, hráče, bylo období, kdy se Třinec pohyboval na chvostu tabulky?

Pokud tým začne sezonu špatně, má málo bodů a je poslední, je to náročné především psychicky. Nikdo nechce prohrávat, každému záleží na tom, aby tým byl co nejvýše. Když nastane taková situace, jako u nás na podzim, psychika hráčů je dole. Bylo to hodně náročné.

Nastal okamžik, kdy jste začali mít pochybnosti, zda se vůbec zvednete?

Po pěti šesti zápasech jsme snad měli bod, to jsme byli hodně dole. Někdy jsem byl z těch výsledků hodně špatný. I když jsme byli v těžké situaci a říkali si, že je všechno špatně, pořád jsem byl přesvědčený, že na to máme, že náš tým je dobrý. Když jsem viděl, jak všichni makáme na trénincích, věřil jsem, že se to musí otočit. Občas jsme měli smůlu, nepřestával jsem věřit, že začneme sbírat body.

V závěru podzimu se dostavil nárůst formy a s ním i lepší výsledky. Cítili jste sami na sobě, že se všechno konečně začalo ubírat správným směrem?

Jsme moc rádi, že jsme udělali nějaké body a máme jich 14. Tím jsme podzim jakž takž zachránili. Nic ovšem není rozhodnuto, v klidu ještě nejsme. Čeká nás hodně práce, abychom letošní sezonu zvládli. Přes zimu se musíme dobře připravit, protože na jaře to bude těžký boj.

Přišlo ti líto, že podzim skončil ve chvíli, kdy jste se dostali do slušné formy?

Určitě. Já osobně bych nejraději hrál až do Vánoc. Sám na sobě jsem cítil, že se nám dařilo herně i výsledkově. Skončili jsme v nejlepším. Kdyby se hrálo ještě pár zápasů, nějaké body bychom ještě udělali.

Co způsobilo nárůst formy a výsledkové zlepšení?

Asi nám prospěla změna trenéra, i když zpočátku jsme pod novým trenérem body nesbírali. Pod novými trenéry mají tréninky velikou kvalitu. Věřil jsem, že sbírat body budeme, že na to máme. Také se to ukázalo. Je o nás po všech stránkách dobře postaráno, můžeme se soustředit pouze na fotbal.

Jak prožiješ volno a individuální přípravu?

Po sezoně jsme týden trénovali, pak jsme měli volno a po něm následují individuální plány, abychom se udržovali. S manželkou a se synem, který se narodil v lednu, nikam nepojedeme a zůstaneme doma v Karviné. Vánoce strávíme v příjemné rodinné atmosféře a odpočineme si, protože podzim byl náročný především psychicky. Musíme se připravit na tvrdou práci v zimě, abychom byli na jaro dobře nachystáni.

Aktuálně

Aktuality

20. kolo MSFL

Výsledky 20. kola MSFL: Rosice - Uh. Brod 4:0, Brno - Hranice 0:3, Slovácko "B" - Ostrava "B" 1:1, Hlučín - Blansko 1:4, Hodonín - Frýdek-Místek 1:1, Zlínsko - Bohunice 0:1, Zlín "B" - Znojmo 1:0, Karviná "B" - Frýdlant 2:1.

24. 3. 2024, 20:58

Mieszek pokračuje v Řepištích

Mladý stoper Matěj Mieszek bude také v jarní části letošní sezony nastupovat za divizní Řepiště. Zamířil tam na hotování.

21. 3. 2024, 13:29