Rozhovory

Do roku 2022 hledí Petr Hrazdílek s optimismem

úterý 28. prosince. 2021 | Redakce
Půl roku v pozici generálního manažera Fotbalu Třinec má Petr Hrazdílek za sebou. I navzdory nezdařenému začátku sezony je optimisticky naladěn a věří, že mužstvo se ubírá správným směrem.

Špatný vstup do soutěže, změna trenéra, tým na posledním místě… Dovedete popsat, jak náročný pro vás byl začátek vašeho působení ve funkci generálního manažera klubu?

Všichni jsme si uvědomovali, že letošní ročník druhé ligy bude nejkvalitnější a tím pádem i nejtěžší za několik posledních let. Z ligy spadly Brno, Příbram a Opava, postoupilo béčko Sparty a Vyškov. Kádry všech týmů jsou vyrovnané, poslední může porazit prvního. Přestože jsme věděli, že vstupujeme do náročné sezony, snažili jsme se mančaft co nejlépe poskládat a posílit. I přesto se nám začátek sezony vůbec nevyvedl.

Po pátém kole nastala změna na postu trenéra, Františka Straku s Tomášem Jakusem vystřídal Martin Zbončák se Zdeňkem Cieslarem. Proč klub vsadil právě na tuto dvojici?

Rozhodli jsme se jít cestou, kdy upřednostníme bývalé třinecké hráče, odchovance klubu. Mnozí fanoušci si možná mysleli, že převezmou tým a hned příští týden začneme vyhrávat. To se sice nestalo, ale každý, kdo náš tým sledoval, viděl, že ke konci podzimu naše výkony a výsledky začaly jít nahoru. Trenéři vtiskli mužstvu určitou tvář, zlepšil se i herní projev. Věřím tomu, že pod Martinem Zbončákem se bude výkonnostní křivka našeho mužstva i nadále postupně zvedat a za půl roku se dostaneme ještě výš.

Co se podle vás nejvíce změnilo poté, co se týmu ujal trenérský tandem Zbončák – Cieslar?

Oba trenéři tráví na stadionu spoustu času, téměř od rána do večera. Co se týče kondice fotbalistů, mají velmi vysoké nároky. Tréninky jsou delší a náročnější, během reprezentačních přestávek jich bylo více. Kondici hráčů trenéři rozvíjejí na hřišti pomocí herních cvičení, stříhají videa, připravují videorozbory. Přestože hráči na stadionu tráví více času a dostávají pořádně do těla, pochvalují si, že tréninky je velmi baví.

Přestože na podzim bylo mužstvo v téměř nezáviděníhodné situaci, nakonec z posledního místa poskočilo na 14. příčku a udrželo kontakt s týmy z dolního středu tabulky. Jak hodnotíte jeho účinkováni v první části sezony?

Výskat si nemůžeme, přesto nás závěr podzimní části naplnil optimismem. Z nesnází jsme se vyhrabali, teď máme prostor na to, abychom v zimní přípravě kvalitně potrénovali, mužstvo vhodně doplnili a na jaře se co nejdříve zbavili záchranářských problémů.

Jak výrazný bude zimní pohyb v kádru?

Mužstvo už opustil defenzivně laděný Josue N´toya, který se výrazněji neprosadil. Z hostování v Senici se vrátil urostlý stoper David Gáč. K určitému pohybu v kádru v zimě dojde, ale zatím nechci předjímat. Stále vedeme jednání s hráči, jejich manažéry i kluby, zatím nemůžeme být konkrétní. Chceme, aby se vyhlédnutí hráči 3. ledna hlásili na tréninku a kouč s nimi mohl pracovat během celé přípravy. Lednové a únorové zkoušky na poslední chvíli nemají smysl.

Co byste popřál partnerům a příznivcům třineckého klubu do Nového roku?

V první řadě pevné zdraví, optimismu a hodně úspěchů jak v rodinném tak i pracovním životě. Fanouškům, sponzorům, ale i funkcionářům, trenérům a všem zaměstnancům našeho klubu pak ze srdce přeji, aby jim rok 2022 přinesl mnohem více fotbalové radosti než ten předchozí.

Aktuálně

Aktuality

24. kolo MSFL

Výsledky 24. kola MSFL: Uničov - Karviná "B" 2:1, Hranice - Znojmo 1:2, Bohunice - Uherský Brod 0:1, Rosice - Frýdek-Místek 0:0, Brno - Ostrava "B" 0:2, Zlínsko - Blansko 2:1, Zlín "B" - Frýdlant 3:2, Slovácko "B" - Hodonín 1:1.

23. 4. 2024, 11:10

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28