Aktuální zprávy

První posilou Třince se stal útočník René Dedič

úterý 18. ledna. 2022 | Redakce
S uhájením druholigové příslušnosti bude třineckým fotbalistům na jaře pomáhat René Dedič. Svůj návrat do Třince po dvou a půl letech slovenský útočník včera stvrdil podpisem smlouvy.

Letos osmadvacetiletý vytáhlý útočník začal s fotbalem v Korni. Posléze se přesunul do Žiliny, odkud na začátku roku 2014 zamířil do Třince.

V bílo-červeném dresu se postupně vypracoval v jednoho ze stěžejních hráčů a na jaře roku 2019 si svými góly vystřílel angažmá v prvoligové Opavě.

Za Slezský FC odehrál 41 utkání, v nichž vsítil pět branek. První polovinu letošní sezony strávil v exligové Příbrami, v jejichž barvách zaznamenal čtyři zásahy.

Od Rendy, coby od útočníka, si slibujeme góly. Snažíme se o to, aby k nám chodili hráči, kteří charakterově i povahově zapadnou do našeho týmu, aby byli pokorní a pracovití. Tohle všechno Renda splňuje, za celý klub i za město Třinec se bude rvát,“ řekl sportovní manažer Fotbalu Třinec Marek Čelůstka.

René Dedič doplní stávající útočnou dvojici Michal Petráň – Václav Juřena. „Je to urostlý útočník, dovede si dobře pokrýt míč tělem a sklepnout ho spoluhráčům, je velice silný ve vápně, takže na sebe bude vázat další obránce, čím bude vytvářet prostor svým spoluhráčům,“ pokračoval Marek Čelůstka.

Slovenský fotbalista v Třinci strávil zatím největší část své profesionální kariéry. „Vracím se sem s cílem pomoci k záchraně druhé ligy. Doufám, že se nám to podaří. Po dvou a půl letech se tady některé věci změnily, takže se zatím rozkoukávám. Ze všeho nejdůležitější bude absolvovat ve zdraví zimní přípravu a od prvního jarního zápasu dobře naskočit do ligové soutěže,“ řekl René Dedič.

Na jaře bude chtít oprášit úspěšnou spolupráci z dřívějška s Jiřím Adamuškou, Imrichem Bedecsem, Tomášem Omastou a Tomášem Weberem. „V Opavě jsem byl s Vencou Juřenou, znám samozřejmě i Michala Petráně. Dá se říct, že znám prakticky celou kabinu, i bývalé protihráče, takže jsem nepřišel do neznámého prostředí,“ dodala zimní posila Třince.


Aktuálně

Aktuality

24. kolo MSFL

Výsledky 24. kola MSFL: Uničov - Karviná "B" 2:1, Hranice - Znojmo 1:2, Bohunice - Uherský Brod 0:1, Rosice - Frýdek-Místek 0:0, Brno - Ostrava "B" 0:2, Zlínsko - Blansko 2:1, Zlín "B" - Frýdlant 3:2, Slovácko "B" - Hodonín 1:1.

23. 4. 2024, 11:10

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28