Rozhovory

Snad to bude pokračovat, přeje si Denis Nieslanik

neděle 23. ledna. 2022 | Redakce
Dva zápasy, čtyři góly. Útočník Denis Nieslanik, navrátilec z hostování v divizním Novém Jičíně, se v úvodu přípravy uvedl skvěle.

Užili jste si zápas na hlavním stadionu v Žilině?

Umělá tráva, kterou v Žilině mají, je výborná. Je odpružená, měkká, takový povrch svalům a kloubům prospívá. A pokud jde o záložní tým Žiliny, byl to těžký soupeř, běhavý, kombinačně silný. Zvládli jsme to tak, jak jsme si přáli, vyhráli jsme s nulou vzadu.

Takže jinými slovy kvalitní herní prověrka?

Přesně tak. Kluci jsou mladí, ale šikovní, hodně běhaví, hlavně po lajnách, hráli kombinačně, dávali si míče do nohy, prostrkávali si je. Prostě takový Barcelona styl, tiki-taka. Opravdu těžký soupeř.

Překvapilo tě, že jste ho zdolali i v silně kombinované sestavě, bez desíti hráčů?

Máme marodku, projevuje se i únava. Mladí kluci, kteří nastoupili, jsou šikovní. Starší hráči jim pomáhají, takže se nebáli a neměli trému. Odehráli dobrý zápas.

Ve dvou přípravných utkáních jsi nasázel čtyři góly. Co na to říkáš?

Je to moc hezké, ale od útočníka se góly čekají. Pevně doufám, že to bude takhle pokračovat. Stačil by mi i jeden gól na zápas.

Hostování v Novém Jičíně pro tebe bylo přínosné?

Prospělo mi. Dal jsem tam deset gólů. Myslím, že jsem teď klidnější na míči a také v koncovce, ale určité věci ještě samozřejmě musím zlepšit.

Jak se cítíš po měsíci tvrdé zimní přípravy?

První dva týdny byly velice náročné. Zejména ten první týden, než si na tu zátěž nohy zvykly. Myslím si, že teď už je to mnohem lepší, i ta únava už z těla rychleji odchází.

Aktuálně

Aktuality

24. kolo MSFL

Výsledky 24. kola MSFL: Uničov - Karviná "B" 2:1, Hranice - Znojmo 1:2, Bohunice - Uherský Brod 0:1, Rosice - Frýdek-Místek 0:0, Brno - Ostrava "B" 0:2, Zlínsko - Blansko 2:1, Zlín "B" - Frýdlant 3:2, Slovácko "B" - Hodonín 1:1.

23. 4. 2024, 11:10

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28