Aktuální zprávy

Tomáš Omasta prodloužil smlouvu. Jsem v Třinci rád, řekl

středa 26. ledna. 2022 | Redakce
Krajní záložník Tomáš Omasta, nyní už jeden ze služebně nejstarších hráčů Třince, podpisem nové smlouvy spojil s klubem svou další budoucnost.

Jaké jsou první dojmy bezprostředně po uzavření další spolupráce?

Jsem spokojený. Mám radost, že jsme se oboustranně domluvili na tom, že budu v Třinci pokračovat. Teď už mi zbývá jen poctivě makat, zabojovat s týmem o vyšší příčky a hlavně zachránit druhou ligu. To je základ.

V Třinci jsi od roku 2018. Uvědomuješ si, že už patříš mezi služebně nejstarší hráče?

Všiml jsem ti toho. Kluci v šatně kolem mě se neustále mění. Těch, co tady jsou delší dobu už tam zůstalo jenom pár. Takový je prostě fotbal.

Jaké byly necelé čtyři sezony, které jsi v Třinci prožil?

Uteklo to hrozně rychle. Vybavuji si, jak jsem přišel na první trénink, který byl na Borku. Kluci už měli pár tréninků za sebou, kdežto já naskočil do rozjetého vlaku. Přišel jsem na zkoušku a nakonec jsem zůstal. Čas hrozně rychle letí, čtyři roky jsou pryč. Baví mě to tady pořád stejně.

Zažil jsi několik trenérů, vystřídal jsi několik postů. Z čeho jsi měl největší radost?

Nejvíce mě bavilo vyhrávat, když jsme byli na vítězné vlně. Takhle je to vždycky. Ke sportu bohužel patří porážky i chvíle, když se nedaří. Pak je hlavní neskládat hlavu a rvát se dál.

Hrál jsi pod hrotem, na kraji obrany i zálohy. Kde jsi se cítil nejlépe?

Asi na kraji zálohy. Nemám problém být jinde. Vždycky jsem rád, že můžu být na hřišti, že hraji.

Trenér Martin Zbončák je znám svou náročností. Jak těžká je zimní příprava pod jeho velením?

Každý předchozí trenér měl svou určitou strukturu tréninků. V některých fázích je to těžší, v jiných jiné, nebo prostě trošku odlišné. Je těžké to hodnotit. Můžu prozradit, že teď už dřeme třetí týden v kuse. Jde to znát, cítíme nohy. Věřím, že kondičně budeme připravení výborně.

V boji o zachování druholigové příslušnosti to bude hrát roli.

Chceme se zachránit a dostat se v tabulce nahoru. Věřím, že to zvládneme. Příčka, na které se nacházíme, není adekvátní síle našeho týmu.

Generální manažer Petr Hrazdílek: „Velmi nás těší, že jsme se dohodli na další spolupráci. Tomáš Omasta je poctivým fotbalistou s profesionálním přístupem, neustále na sobě pracuje a je pro náš tým velikým přínosem."

Aktuálně

Aktuality

24. kolo MSFL

Výsledky 24. kola MSFL: Uničov - Karviná "B" 2:1, Hranice - Znojmo 1:2, Bohunice - Uherský Brod 0:1, Rosice - Frýdek-Místek 0:0, Brno - Ostrava "B" 0:2, Zlínsko - Blansko 2:1, Zlín "B" - Frýdlant 3:2, Slovácko "B" - Hodonín 1:1.

23. 4. 2024, 11:10

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28