Aktuální zprávy

Třinec získal záložníka Aleše Nešického

pondělí 31. ledna. 2022 | Redakce
V pořadí třetí zimní posilu ohlásil fotbalový Třinec. Do jarní bitvy o uhájení druholigové příslušnosti vyrukuje se středopolařem Alešem Nešickým, který přišel na hostování z Karviné.

Aleš Nešický mladší je ofenzivní záložník. Mládežnická léta strávil v Českých Budějovicích, kde působil jeho otec Aleš Nešický starší (hrával také za Hradec Králové, Cheb a Drnovice), posléze nastupoval za Pardubice a Olomouc.

Z Hané se Aleš Nešický přesunul na jih Čech, šest let oblékal dres Táborska. Odtamtud se přemístil do Liberce, zpod Ještědu si odskočil na hostování na Žižkov.

Další ligovou štací Aleše Nešického se vloni stala Opava, jeho posledním působištěm byla sousední Karviná, která ho zapůjčila do Třince.

Jedná se o ofenzivního středního záložníka, tvůrce hry na post desítky. Aleš je výborný technik, dovede dát finální přihrávku a organizovat hru. Tohle všechno nám na podzim chybělo, protože takový typ fotbalisty jsme neměli. S druhou ligou má Aleš bohaté zkušenosti, měl by být posilou,“ řekl sportovní manažer Fotbalu Třinec Marek Čelůstka.

Ještě před několika lety byl Aleš Nešický jeho protihráčem. V barvách Táborska nastupoval i proti několika dalším fotbalistům Třince, kteří se nyní stali jeho spoluhráči.

Dá se říct, že znám tři čtvrtě třinecké kabiny. Kolektiv je v Třinci dobrý, proto jsem se sem těšil. Věřím, že budu zdravý, že se nám bude dařit a že se nám povede splnit cíl, se kterým do jara půjdeme,“ řekl Aleš Nešický.

Zkušený fotbalista, který v červnu oslaví 30. narozeniny, Třinec velmi dobře zná, byť jen z pozice protivníka. „Nasazením se druhá liga vyrovná nejvyšší soutěži. Druhá liga má dobré parametry, některé zápasy jsou velmi kvalitní. Nedá se říci, že druhá liga je bojovnější a první naopak techničtější,“ řekla nová tvář v třinecké kabině.

Aktuálně

Aktuality

24. kolo MSFL

Výsledky 24. kola MSFL: Uničov - Karviná "B" 2:1, Hranice - Znojmo 1:2, Bohunice - Uherský Brod 0:1, Rosice - Frýdek-Místek 0:0, Brno - Ostrava "B" 0:2, Zlínsko - Blansko 2:1, Zlín "B" - Frýdlant 3:2, Slovácko "B" - Hodonín 1:1.

23. 4. 2024, 11:10

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28