Rozhovory

Musím být trpělivý, ví rekonvalescent Samiec

středa 02. února. 2022 | Redakce
Od loňského léta je v dlouhé rekonvalescenci třinecký fotbalista Martin Samiec. Zotavuje se z vážného zranění kolene a dělá vše, co je v jeho silách, aby se v průběhu jarní části sezony vrátil na trávník.

Během rekonvalescence se vyskytl problém, v lednu jsi musel znovu na operaci. Co se stalo?

Chodil jsem na různé rehabilitace, už jsem jich měl za sebou hodně, ale koleno pořád nešlo úplně propnout. Vlastně už od začátku. Později jsem začal běhat, pozvolna jsem se do toho dostával. Pořád jsme věřili, že se to zlepší, že koleno narovnám. Jenomže nezlepšovalo se to. Někdy v půlce prosince jsme se s doktorem domluvili, že nejlepší pro mě bude, když do kolena vleze a vyčistí je. Měl jsem v něm nějaké srůsty.

Kde jsi podstoupil operační zákrok?

Ve Fakultní nemocnici v Ostravě u doktora Martina Mohyly. Bylo to 5. ledna. Lehce mi vyčistil kolenní pouzdro a řekl mi, že ani nemusím mít berle, pokud to zvládnu bez nich. Zkontroloval mi i vazy a řekl, že drží velmi dobře.

Jak to teď s tebou vypadá?

Dobře. Koleno už propnu, už mě ani tak nebolí jako dříve. Začal jsem běhat. Podle svých pocitů můžu začít dělat všechno, posilovat koleno, stabilizovat je, jezdit na kole.

A kopat do míče?

To jsem ještě nezkoušel. A zatím ani zkoušet nebudu.

Nohy by ale byly rády, je to tak?

To určitě, vždyť už jsem bez fotbalu více než půl roku. Věřím, že teď už vše půjde dopředu, že už se neobjeví žádný zádrhel.

Kdy bys mohl vyběhnout na trávník?

Byl bych moc rád, kdybych si zahrál ještě na jaře. Nevím, jak rychle bude probíhat další rekonvalescence a rehabilitace, jak rychle koleno zpevním a naposiluji. Rád bych byl zpátky co nejdříve, ale musím být trpělivý.

Aktuálně

Aktuality

Orság a Cienciala v sestavě ko

Do sestavy 23. kola MSFL portálu fotbalunas.cz dostala dvojice třineckých fotbalistů - stoper Samuel Orság a levý obránce Lukáš Cienciala.

16. 4. 2024, 10:30

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28