Rozhovory

Snad to tak bude i v mistrácích, věří Jiří Adamuška

neděle 06. února. 2022 | Redakce
Na výhře Třince nad Hlučínem v poměru 2:1 měl velký podíl i brankář Jiří Adamuška, který během utkání vytasil několik výtečných zákroků.

Zatímco první zápas v Třinci se odehrál na kluzkém terénu, odveta v Ostravě se odehrála na kvalitní umělé trávě.

Uměla tráva ve Vítkovicích je rozhodně lepší než ta naše, dělali ji v podstatě nedávno. Rozdíl je patrný na první pohled.

Hlučínští byli houževnatí, v obou utkáních sahali po vyrovnání. Jak hodnotíš oba zápasy?
V prvním utkání v Třinci jsem nechytal. Tentokrát podle mého rozhodly brzké góly, které jsme dali v prvním poločase. V tom druhém hosté chtěli s výsledkem něco udělat, začali nás napadat, s rozehrávkou jsme měli větší problém než v prvním poločase.

I když jsi v závěru inkasoval, předtím jsi své spoluhráče několikrát podržel.
Nějaké situace tam byly. A já tam jsem od toho, abych něco chytil. Pořád jsou to jen přípravné zápasy, ale snad se nám bude dařit v defenzivě i v mistrovských utkáních.

V přípravě jste zatím čtyřikrát zvítězili a jednou remizovali. Co říkáš na vaši bilanci?
Naším cílem je naladit se na pozitivní vlnu, což se nám zatím daří. Škoda, že je to jen příprava, že to už nejsou mistrovská utkání. Kdyby to takhle pokračovalo i v mistrácích, všichni bychom byli za to rádi.

Vidíš už postupné zlepšení ve vašem herním projevu?
V lednu jsme hodně běhali, kluci si pořádně zamakali. Teď už se snažíme zlepšovat herní stránku, přípravné zápasy jsou ideální příležitostí, abychom si vyzkoušeli různé věci.

I tentokrát jste měli vinou četných zranění omezený počet možností, jak vystřídat.
Nevím, čemu to přičíst – zda těm náročným tréninkům, nebo hřišti, na které jsme trénovali. Myslím si, že to je takový mix tvrdého hřiště a náročných tréninků. Naše umělá tráva byla v lednu často zmrzlá, takový terén kolenům a kotníkům neprospívá. Nejsou to naštěstí žádná dlouhodobá zranění, během týdne dvou se snad všichni spoluhráči vrátí.

Aktuálně

Aktuality

20. kolo MSFL

Výsledky 20. kola MSFL: Rosice - Uh. Brod 4:0, Brno - Hranice 0:3, Slovácko "B" - Ostrava "B" 1:1, Hlučín - Blansko 1:4, Hodonín - Frýdek-Místek 1:1, Zlínsko - Bohunice 0:1, Zlín "B" - Znojmo 1:0, Karviná "B" - Frýdlant 2:1.

24. 3. 2024, 20:58

Mieszek pokračuje v Řepištích

Mladý stoper Matěj Mieszek bude také v jarní části letošní sezony nastupovat za divizní Řepiště. Zamířil tam na hotování.

21. 3. 2024, 13:29