Rozhovory

Dosavadní přípravu hodnotím kladně, říká Martin Foltyn

čtvrtek 17. února. 2022 | Redakce
Martin Foltyn, defenzivní záložník přeškolený na stopera je s dosavadním průběhem zimní přípravy spokojen. Pochvaluje si spolupráci se stoperským kolegou Djibym Ba.

Posledně proti Prostějovu z důvodu zranění chybělo 14 hráčů. Zažil jsi už někdy takovou marodku?

Takovou jsem ještě opravdu nikdy nezažil. Kluci už se pomalu dávají dohromady, v příštích dvou zápasech to bude jistě lepší, a my se tak budeme moct co nejlépe připravit na ligu.

Absence řady hráčů byla podle tebe hlavní příčinou prvního nezdaru v zimní přípravě?

V tom složení jsme hráli vůbec poprvé. Šanci dostali mladí kluci, odjezdili to. Důležité bylo, že se nikdo vážně nezranil. I navzdory prohře jsme ten zápas všichni odmakali.

Co říkáš na vaši úspěšnou bilanci v přípravě?

Hodnotím ji určitě pozitivně, protože zápasy, které jsme odehráli, byly kvalitní. Od prvního nebo od druhého přáteláku už byli někteří kluci zranění, takže jsme zkoušeli různá rozestavení, v nichž jsme hráli poprvé. I přesto ty zápasy dopadly dobře, takže to vnímám kladně. Dobře jsme potrénovali, kondičně jsme na tom velmi dobře. Pevně věřím, že to zúročíme v soutěži.

Většinu přípravných střetnutí jsi odehrál po boku Djibyho Ba. Jak vám to spolu klape na hřišti?

S Djibym se mi hraje velice dobře, přece jen jsme už něco spolu odehráli. Doplňujeme se, mluvíme na sebe, rozumíme si a dokážeme si vyhovět.

Únava z náročného lednového programu už vyprchala?

V předešlém týdnu, kdy jsme měli tolik zraněných hráčů, jsme v podstatě odehráli tři zápasy v pouhých třinácti hráčích, takže únava se znovu nahromadila. Teď už budeme přípravu směřovat na Tychy a na generálku s béčkem Baníku. Únava odezní, marodi se vrátí a bude to dobré.

Aktuálně

Aktuality

Orság a Cienciala v sestavě ko

Do sestavy 23. kola MSFL portálu fotbalunas.cz dostala dvojice třineckých fotbalistů - stoper Samuel Orság a levý obránce Lukáš Cienciala.

16. 4. 2024, 10:30

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28