Rozhovory

Snad se takových výsledků vyvarujeme, věří Jiří Adamuška

pondělí 21. února. 2022 | Redakce
Pětkrát za poločas musel vytáhnout míč ze sítě brankář třineckých fotbalistů Jiří Adamuška. Jeho tým si z Tych přivezl debakl 5:0. "Je lepší dostat takovou facku teď, než později v sezoně,“ řekl gólman.

Dovedeš najít na vašem nepovedeném vystoupení v Tychách i nějaké pozitiva?

Takové zápasy bohužel někdy přijdou. Je dobré, že jsme tu facku dostali teď, a ne třeba až v sezoně. Snad se takových výsledků vyvarujeme.

Už se ti někdy stalo, že jsi dostal pět gólů za poločas?

V zápase se mi to už stalo, za pouhý poločas ještě ne. Není to nic příjemného. Na druhou stranu si z toho nesmíme dělat těžkou hlavu.

Co vám dělalo největší problémy – silný protivítr nebo výšková převaha polského týmu?

Věděli jsme, že mají vysokého útočníka. Určitou roli hrálo to, že míče směřovaly právě na něho. Vím, že zachytávat náběhy na první tyč je kolikrát těžké. U třetího gólu jsem zase klukům nepomohl já. Udělal jsem úkrok, že půjdu na míč, ale nakonec jsem si to rozmyslel a zůstal jsem stát. Musíme si zápas podrobně rozebrat, protože i ty vysoké hráče bychom si měli pohlídat. Po gólu na 3:0 se to už s námi vedlo.

Jak moc vás prověřil mančaft, který by se rád na jaře zapojil do boje o postup mezi polskou elitu?

Bylo patrné, že jsou na tom fyzicky velmi dobře, protože po celý zápas nás napadali, hlavně pak v prvním poločase. Hrálo se na menším hřišti, pořád nás presovali, takže moc prostoru nebylo. Snažili jsme se zjednodušit si hru delším balonem, ale narazili jsme na bojovného a fyzicky velmi dobře připraveného soupeře.

Aktuálně

Aktuality

22. kolo MSFL

Výsledky 22. kola MSFL: Hlučín - Uherský Brod 4:2, St. Brno - Znojmo 1:3, Bohunice - Blansko 2:2, Zlínsko - Hranice 2:1, Karviná "B" - Hodonín 4:4, Uničov - Frýdek-Místek 0:1, Slovácko "B" - Frýdlant 4:0, Zlín "B" - Ostrava "B" 0:1.

7. 4. 2024, 09:51

Trojlístek v sestavě kola

Hned tři fotbalisté - brankář Ondřej Mrózek, obránce Jakub Bolf a záložník Ondřej Machuča se dostali do sestavy 21. kola MSFL. Třinec v něm zdolal záložní tým Slovácka 2:0.

4. 4. 2024, 14:48