Aktuální zprávy

Záložník Jakub Habusta prodloužil smlouvu

úterý 01. března. 2022 | Redakce
Dalším klíčovým hráčem, jehož služby si fotbalový Třinec pojistil novým kontraktem, je zkušený defenzivní záložník Jakub Habusta.

Jakub Habusta přišel do Třince jako stoper, ale záhy začal nastupovat ve středu záložní formace. Pod trenéry Habancem i Strakou patřil k pilířům třinecké sestavy, nyní za trenéra Zbončáka se stal dokonce zástupcem kapitána.

Prodloužení smlouvy vnímám jako ocenění za mou dosavadní práci. Chtěl bych poděkovat vedení klubu i trenérům za důvěru, kterou do mě vkládají. Těší mě, že naše spolupráce bude pokračovat. V Třinci vidím potenciál, proto jsem se rozhodl zde zůstat. Věřím, že na jaře zvládneme záchranu, která je naším cílem a od nové sezony to bude úplně o něčem jiném, než jak tomu bylo doposud,“ prohlásil Jakub Habusta.

Stejně jako Martin Foltyn bydlí v Karviné, tudíž do Třince to má kousek. „Manželčina rodina je z Karviné, takže tam máme zázemí. Jsem rád, že zůstávám v regionu a nemusím řešit žádné jiné varianty,“ dodal Habusta.

S jeho dosavadními výkony v klubu panuje spokojenost. V Třinci stráví další dva roky. „Jde nám o to, aby v klubu působili hráči, kteří si k němu vybudovali nějaký vztah. Kuba Habusta je takový vůdce a také učitel pro naše mladé kluky. Patří mezi naše nejlepší hráče. I z toho důvodu jsme moc rádi, že jsme s ním prodloužili smlouvu,“ přiznal sportovní manažer Fotbalu Třinec Marek Čelůstka.

Aktuálně

Aktuality

24. kolo MSFL

Výsledky 24. kola MSFL: Uničov - Karviná "B" 2:1, Hranice - Znojmo 1:2, Bohunice - Uherský Brod 0:1, Rosice - Frýdek-Místek 0:0, Brno - Ostrava "B" 0:2, Zlínsko - Blansko 2:1, Zlín "B" - Frýdlant 3:2, Slovácko "B" - Hodonín 1:1.

23. 4. 2024, 11:10

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28