Preview k zápasu

Musíme jít za společným cílem, velí Václav Juřena

pátek 04. března. 2022 | Redakce
Útočníci Třince René Dedič a Václav Juřena chtějí na jaře navázat na svou nedávnou spolupráci v dresu prvoligového SFC Opava. V sobotu od 14. hodin spolu možná vyběhnou proti Chrudimi. "Chceme získat tři body," zdůrazňuje Václav Juřena.

V přípravě jste s René Dedičem nastoupili vedle sebe v několika utkáních. Čím víc jich bude, tím bude vaše souhra dokonalejší?

S Rendou se známe dlouho, což nám může prospět. Věřím, že nám to bude sedět. Je úplně jedno, kdo bude v útoku, jestli Renda, Petris (Michal Petráň) nebo já, musíme jít za společným cílem. A to je záchrana.

Šance by pro vás měl připravovat Aleš Nešický…

S Alešem se známe z Opavy. Je to kvalitní fotbalista, umí dát gól i finální přihrávku. Pevně věřím, že bude platným hráčem a že nám pomůže. Očekávání k němu jsou velká, ale věřím tomu, že se s nimi popere.

Kádr Chrudimi prošel výraznou obměnou, Středočeši omladili. Co od nich očekáváš?

Jistě budou mladí a běhaví, ale my jim musíme ukázat, že jsme doma a nedát jim nic zadarmo. Osobní souboje a další věci musejí vyznít v náš prospěch, nemůžeme koukat na to, kdo proti nám stojí, nebo kolik mají let. My si musíme jít pro tři body.

V zimě přišli fotbalisté, kteří mají zkušenosti nejen s druhou, ale i s první ligou. Bude to vaše největší přednost?

Nebude to jen o zkušenostech, protože všeobecně mládí jde hodně kupředu. Musíme hrát tak, bychom se zachránili a bude úplně jedno, jestli na hřišti budou staří nebo mladí hráči.

V prvním kole bude kvůli kartám stát středopolař Jakub Habusta. Dokážete ho nahradit?

Bude to sice těžké, ale jsou tady další hráči, kteří mají svou kvalitu a mohli by ho zastoupit. Chybět bude, ale věřím tomu, že jiní ho nahradí. Kuba má čtyři žluté karty, v ohrožení jsou další hráči, takže z toho pohledu se složení sestavy může často měnit. Každý z nás musí podat takový výkon, aby si zajistil místo v sestavě i pro další kolo.

Aktuálně

Aktuality

24. kolo MSFL

Výsledky 24. kola MSFL: Uničov - Karviná "B" 2:1, Hranice - Znojmo 1:2, Bohunice - Uherský Brod 0:1, Rosice - Frýdek-Místek 0:0, Brno - Ostrava "B" 0:2, Zlínsko - Blansko 2:1, Zlín "B" - Frýdlant 3:2, Slovácko "B" - Hodonín 1:1.

23. 4. 2024, 11:10

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28