Rozhovory

V Opavě nás čeká těžký zápas, tuší Václav Juřena

čtvrtek 10. března. 2022 | Redakce
Sobotní slezské derby na půdě Opavy bude pro některé třinecké fotbalisty specifické. Jedním z nich je útočník Václav Juřena, který dres Slezského FC oblékal tři roky.

Když v sobotu vyběhneš na trávník stadionu v Městských sadech, budou se ti hlavou honit vzpomínky?

Dobří lidé v klubu, výborné hřiště, skvělí fanoušci. Tři roky jsem v Opavě hrál ligu, bylo to super. Teď už jsem zpátky v Třinci a přijedu jako soupeř s touhou uspět. Věřím, že to zvládneme.

Hřiště Městského stadionu znáš dokonale, je to tak?

Ano, něco jsem na něm odehrál, takže z toho pohledu to možná pro mě bude trošku snazší. Trávník je tam skvělý.

Opava výrazně obměnila kádr, nicméně nějací tví bývalí spoluhráči v něm ještě zbyli.

Ano, někteří kluci tam zůstali, ale už jich není mnoho. Teď po té obměně už je to jiné.

Co vás ve slezském derby čeká?

Opava bude mít za zády skvělé fanoušky. Určitě bude hrát kombinační fotbal, ale zároveň budou agresivní a běhaví, nedají nám nic zadarmo. V tomhle všem se jim budeme chtít vyrovnat. Musíme jim to co nejvíce znepříjemnit, aby se nedostali na koně. Stačí jim jeden gól a pak už je diváci poženou dopředu.

Co všechno musíte udělat pro to, abyste navázali na povedený závěr podzimu, kdy jste třikrát bodovali na cizích hřištích?

Musíme hrát zodpovědně, bojovat všichni za jednoho. Také musíme využít šance, do kterých se dostaneme. Opavě se musíme ve všem vyrovnat, pak už bude záležet na individuálních schopnostech. Bude to velice těžký a pro nás zároveň důležitý zápas, přesto si budeme chtít něco odvézt, nejlépe tři body. Pokud si z Opavy přivezli slušný výsledek, do dohrávky s Chrudimí půjdeme v lepším rozpoložení.

Aktuálně

Aktuality

24. kolo MSFL

Výsledky 24. kola MSFL: Uničov - Karviná "B" 2:1, Hranice - Znojmo 1:2, Bohunice - Uherský Brod 0:1, Rosice - Frýdek-Místek 0:0, Brno - Ostrava "B" 0:2, Zlínsko - Blansko 2:1, Zlín "B" - Frýdlant 3:2, Slovácko "B" - Hodonín 1:1.

23. 4. 2024, 11:10

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28