Rozhovory

Kvůli penaltě jsme byli naštvaní, přiznal Imrich Bedecs

středa 16. března. 2022 | Redakce
Při absenci vykartovaného Martina Foltyna se do sestavy Třince vrátil stoper Imrich Bedecs. I díky němu Třinec slavil vítězství 2:1. „Věděli jsme, že to utkání můžeme vyhrát, což se nám podařilo,“ řekl zkušený zadák.

Ke konci podzimu tě začalo trápit operované koleno, v zimní přípravě jsi dlouho trénoval individuálně. Už jsi zcela fit?

V prosinci jsem byl na artroskopii, bylo potřeba koleno vyčistit a zjistit, co tam je špatné. Pak jsem dlouho trénoval individuálně, snažil jsem se koleno posílit. Naplno jsem začal trénovat až někdy v průběhu února. Teď už je všechno v pořádku.

Pojďme k dohrávce s Chrudimí. Uspěli jste v zápase o pomyslných šest bodů.

Potřebovali jsme zvítězit. Myslím si, že každý z nás pro to udělal vše, co mohl. Vyhráli jsme zaslouženě.

Vstup do utkání se vám příliš nevyvedl. Dolehla na vás jeho důležitost?

Chtěli jsme začít jinak, jenže přišel nějaký faul, hned měli standardní situaci, vzápětí zahrávali rohový kop. Když se začne takhle, je jasné, že chvíli trvá, než se z toho tým dostane. Důležité bylo nedostat gól, bohužel jsme ho dostali. Řekl bych, že kvůli té penaltě jsme byli do konce poločasu naštvaní, takže jsme se nesoustředili tolik na fotbal, jako na rozhodčího a na soupeře.

Druhé dějství jste naopak začali tak, jak se sluší a patří.

O pauze jsme si řekli, že se budeme soustředit sami na sebe. Myslím si, že to tak i vypadalo.

Ve chvíli, kdy váš tlak po vyloučení Vrány sílil, Chrudimští začali kouskovat hru. Bylo těžké udržet ten správný rytmus?

Nestalo se to poprvé. Kdo vyhrává, ten prostě zdržuje. Myslím si, že bychom to dělali i my. Pro nás bylo důležité udržet koncentraci. Věděli jsme, že to utkání můžeme vyhrát, což se nám podařilo. Za druhý poločas, který jsme zvládli, si všichni spoluhráči zaslouží pochvalu.

Dostali jste se na 17 bodů, celky z dolní poloviny tabulky znovu máte na dostřel. Ulevilo se vám?

Ještě zdaleka nemáme vyhráno. Před námi je ještě spousta zápasů. Musíme vítězit i v těch příštích. Toto je dobrý začátek, od kterého se můžeme odpíchnout. Musíme jít dál.

Bude pro vás vítězství nad Chrudimí psychickou vzpruhou? V závěru přípravy jste třikrát prohráli, poté následoval nezdar v Opavě...

Příprava sice něco ukáže, ale v těch utkáních hra nemá takový spád jako v mistrácích. Někdo odehraje poločas, někdo celý zápas, ty zápasy jsou úplně jiné. Navíc jsme měli řadu zraněných hráčů, lepili jsme to, jak to jen šlo. Co jsme v přípravě chtěli udělat, to jsme udělali, výsledky zápasů byly druhořadé. A k té Opavě – nebyli jsme pro soupeře vůbec nebezpeční, nevystřelili jsme na bránu. Nemůžu říct, že by Opava byla o třídu lepší než my, ale prostě vyhrála 3:0.

Zatímco v lednu a v únoru neustále chybělo několik hráčů, nyní už jsou všichni zdravotně v pořádku. S každým přibývajícím zápasem budou rozehranější a jejich forma bude růst?

Mělo by to tak být. Nejdůležitější ze všeho bude větší konkurence. Všichni budou muset makat naplno, protože posty jsou zdvojené a každý hráč může nastoupit v základní sestavě. To našemu týmu jen prospěje.

Aktuálně

Aktuality

Orság a Cienciala v sestavě ko

Do sestavy 23. kola MSFL portálu fotbalunas.cz dostala dvojice třineckých fotbalistů - stoper Samuel Orság a levý obránce Lukáš Cienciala.

16. 4. 2024, 10:30

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28