Preview k zápasu

Snad budeme domácí zápasy zvládat, říká Aleš Nešický

čtvrtek 17. března. 2022 | Redakce
Získat z domácího dvojutkání šest bodů – také je přání třineckých fotbalistů. Jejich záložník Aleš Nešický věří, že jeho celek je schopen uspět i v sobotu proti silnému Prostějovu.

Na den přesně po měsíci hrajete s Prostějovem. Zatímco v přípravě Hanáci nastoupili ve Vítkovicích v plné síle a vyhráli 0:1, vy jste tenkrát měli k dispozici jen torzo kádru. Co očekáváš od odvety?

Soupeř z toho přípravného zápasu moc materiálů vhodných k využití mít nebude, protože my měli deset zraněných hráčů, místo kterých nastoupili dorostenci. Pevně věřím, že se na Prostějov dobře nachystáme a že to zvládneme. Naším cílem je co nejdříve se zachránit. Věřím, že se to povede, protože náš mančaft je silný.

Je ve vašich silách mít po dvou domácích utkáních šest bodů?

Bylo by to ideální. Druhá liga je vyrovnaná, každý může uspět s každým. Pevně věřím, že domácí zápasy budeme zvládat a co nejdříve se zachráníme a budeme mít klid.

Vraťme se k zápasu s Chrudimí. Nabídl dramatickou zápletku, tři pokutové kopy, vyloučení, a třeba i žluté karty pro oba trenéry. Co na to říkáš?

Diváci, kteří přišli, museli být nadšení, protože ten zápas měl opravdu všechno. Spousta soubojů, sporných momentů, tři penalty. Jsme rádi, že jsme ho zvládli, protože jsme body potřebovali. Snad to byla dobrá pozvánka a na Prostějov dorazí diváků ještě více.

Duel s Chrudimí byl pro tebe do jisté míry pikantní. Kdysi jsi tam bydlel, znáš i některé protihráče…

V Chrudimi jsem vyrůstal, mám tam rodiče. Kádr Chrudimi se dost obměnil, takže většinu hráčů jsem už neznal. Akorát Honzu Řezníčka, se kterým jsem hrál v Opavě a od vidění také Jakuba Kesnera. Z pardubického dorostu se znám s Martinem Šejvlem.

Chrudim byla v prvním poločase o něco aktivnější. Chtěli jste proti ní hrát jinak, než jak se vám to dařilo?

Začátek byl velmi soubojový. Chtěli jsme hrát kombinačně, ale zároveň jsme věděli, že to bude zápas o prvním gólu. Inkasovali jsme z penalty, která absolutně nebyla, ale zdravě nás to nakoplo. Chrudim se snažila zdržovat, ale nakonec jsme to zvládli otočit.

Aktuálně

Aktuality

20. kolo MSFL

Výsledky 20. kola MSFL: Rosice - Uh. Brod 4:0, Brno - Hranice 0:3, Slovácko "B" - Ostrava "B" 1:1, Hlučín - Blansko 1:4, Hodonín - Frýdek-Místek 1:1, Zlínsko - Bohunice 0:1, Zlín "B" - Znojmo 1:0, Karviná "B" - Frýdlant 2:1.

24. 3. 2024, 20:58

Mieszek pokračuje v Řepištích

Mladý stoper Matěj Mieszek bude také v jarní části letošní sezony nastupovat za divizní Řepiště. Zamířil tam na hotování.

21. 3. 2024, 13:29