Rozhovory

Klíčové bude vyhrávat domácí zápasy, tvrdí kapitán Habusta

středa 30. března. 2022 | Redakce
Kapitán třineckých fotbalistů Jakub Habusta míní, že v silách jeho mužstva bylo uhrát v Líšni remízu. Věří, že proti Táborsku hráči Třince v sobotu opět zabodují naplno.

V prvním poločase v Líšni jsi měl velmi blízko ke vstřelení vedoucího gólu.

Šel jsem na první tyč, abych tečoval míč. Chtěl jsem ho buď prodloužit na zadní tyč, aby ho mohl někdo doklepnout, nebo poslat na bránu. Brankář Veselý míč vyrazil před sebe, škoda, že někdo míč nedoklepl do brány. Je to škoda, z té situace se dalo vytěžit více.

Pokud byste šli do vedení, vyvíjel by se zápas jinak?

Jsem o tom přesvědčený. Byl to zápas o prvním gólu. Kdybychom ho dali my, věřím tomu, že v Líšni bychom bodovali. Gól by nám pomohl, škoda, že jsme tu šanci nevyužili.

V dalším průběhu střetnutí jste se v ofenzívě neprosazovali. Nehráli jste dobře, nebo naopak Líšeň vás do ničeho nepustila?

Pravdou je, že Líšeň má dobrou defenzívu a moc gólů nedostává. Těžko se nám přes ni prosazovalo, ale asi čtyři náznaky šance jsme měli. Dalo se z nich vytěžit víc a nějaké okénko v obraně soupeře využít. Byl to zápas o jednom gólu. Možná, že kdybychom ho dali my, tak bychom neodjeli s prázdnou.

Čím to, že vaše jarní zápasy se všechny rozhodovaly v závěrečné půlhodince? Je to náhoda?

Vždycky se říká, že úvod si mančafty pohlídají, protože nechtějí brzy inkasovat gól. První poločasy se zpravidla hrají více zodpovědněji, pak už se hra otevře. Také se ukáže, kdo má více sil. Těch faktorů, které rozhodují o výsledku, je více.

Máte šest bodů ze čtyř jarních utkání. Je to podle tebe moc, nebo málo?

Dvě domácí vítězství, šest bodů, to je super. Nevím ale, jestli mohu být plně spokojený. I v Opavě i v Líšni se dalo bodovat, mohli jsme z těch utkání vytěžit více. Za šest bodů doma jsme rádi, doufám, že je potvrdíme i v sobotu. Na jaře bude klíčové vyhrávat domácí zápasy.

Co čekáš od Táborska, kterému se v Třinci příliš nedaří?

Co si pamatuji, Táborsko mělo vždy kvalitní mužstvo. Vpředu mají Tijaniho, ten je nepříjemný. Musíme se na ně dobře připravit. Doma jsme silní, věřím, že to v sobotu zvládneme. Doufám, že máme svou kvalitu, že ji potvrdíme na hřišti.

Aktuálně

Aktuality

Orság a Cienciala v sestavě ko

Do sestavy 23. kola MSFL portálu fotbalunas.cz dostala dvojice třineckých fotbalistů - stoper Samuel Orság a levý obránce Lukáš Cienciala.

16. 4. 2024, 10:30

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28