Rozhovory

Zůstáváme pokorní, zdůrazňuje Petr Hrazdílek

středa 06. dubna. 2022 | Redakce
S úvodními pěti zápasy, v nichž hráči získali devět bodů, je generální manažer Fotbalu Třinec Petr Hrazdílek vcelku spokojen.

Jak hodnotíte úvodní třetinu jarní části druhé ligy?

Jsem moc rád, že jsme ve třech domácích utkáních získali plný počet bodů. Prozatím se nám daří sbírat body před našimi fanoušky, za což jsme nesmírně rádi. Snad to tak bude pokračovat.

Na stadionech Opavy a Líšně jste naopak nebodovali, dokonce jste nedali branku.

Přestože jsme hráli na hřišti těžkých soupeřů, oba zápasy pro nás mohly výsledkově dopadnout lépe. Scházela nám větší odvaha směrem dopředu. V domácím prostředí nám to stříli, rádi bychom na to navázali také venku.

Úvodní prohra v Opavě měla dohru. Prozradíte, o co šlo?

S hráči jsme vedli pohovory. Zdůraznili jsme jim, že touhle cestou nemůžeme jít, jinak budeme mít obrovské problémy. Kabina si to uvědomila, všichni hráči dřou a plní pokyny trenérů. Myslím si, že celkově se prezentujeme mnohem lepším fotbalem než v podzimní části. Snad se nám podaří to, co si všichni přejeme – co nejdříve se zachránit.

Říká se, že k udržení obvykle postačí 32 bodů, souhlasíte?

Ano, říkalo se, že 32 bodů bohatě stačí, ale letos je druhá liga tak vyrovnaná, že by to možná stačit nemuselo. K záchraně je pořád ještě daleko, neradi bychom setrvávali v nervozitě do posledního kola.Ve zbývajících devíti zápasech se budeme snažit uhrát co nejvíce bodů, abychom se dostali mezi týmy ze středu tabulky. Při kvalitě našeho mužstva bychom to měli zvládnout, nicméně zůstáváme pokorní a neustále se díváme hlavně pod sebe.

Co vám v úvodu jara udělalo radost?

Na podzim jsme měli potíže se střílením branek, teď na jaře jsme jich dali víc, než jsme si představovali. Také nás těší, že to začalo padat nejen útočníkům. V útoku máme obrovskou sílu. Pozitivní je také to, že máme kvalitní lavičku, trenéři mají během zápasů dostatek možností, jak oživit naši hru.

Bylo pro vás velkou komplikací zranění středopolaře Nešického, který nenastoupil v Líšni ani proti Táborsku?

V zápasech, ve kterých nastoupil, potvrdil, že je velice kvalitním fotbalistou. Dokáže uklidnit hru, dirigovat ji směrem dopředu. Chyběl nám, ale ostatní kluci ho nahradili.

Aktuálně

Aktuality

24. kolo MSFL

Výsledky 24. kola MSFL: Uničov - Karviná "B" 2:1, Hranice - Znojmo 1:2, Bohunice - Uherský Brod 0:1, Rosice - Frýdek-Místek 0:0, Brno - Ostrava "B" 0:2, Zlínsko - Blansko 2:1, Zlín "B" - Frýdlant 3:2, Slovácko "B" - Hodonín 1:1.

23. 4. 2024, 11:10

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28