Rozhovory

Neudrželi jsme míč na půlce soupeře, poukázal kouč Zbončák

úterý 19. dubna. 2022 | Redakce
Už na čtyři zápasy natáhli sérii bez prohry třinečtí fotbalisté. Ze hřiště posledního Žižkova si však odvezli jen bod, i když sahali po třech. „Kdybychom jich měli 30, byli bychom někde jinde,“ řekl trenér Třince Martin Zbončák.

Podruhé za sebou jste obdrželi vyrovnávající gól v posledních minutách. Co na to říkáte?

Během několika minut jsme přišli o čtyř body. Kdybychom jich měli 30, byli bychom někde jinde. Bohužel, takový je fotbal. Neuhlídali jsme dvě standardky, doma s Varnsdorfem i na Žižkově, a to nás stálo body. Před námi je ještě šest kol. Věřím, že náš tým na to má, aby se zachránil.

Čím to, že se vám nevyvedl vstup do utkání na Žižkově?

Už v první minutě Bedecs dostal žlutou kartu. Potom přišla nešťastná malá domů. Domácí zahrávali nepřímý kop ze šesti metrů a trefili břevno. To nás poznamenalo, protože pětadvacet minut náš výkon nebyl ideální, rozjížděli jsme se pomalu. Pak jsme navíc dostali gól.

Brankami záložníků Machuči a Habusty jste nepříznivý vývoj střetnutí otočili.

Nástup do druhého poločasu byl dobrý. Hráli jsme dobře, agresivně, po gólu v 60. minutě to vypadalo dobře. Posledních 15 minut jsme však nebyli schopni udržet míč na soupeřově polovině, míče nám odskakovaly, vracely se na naši polovinu. Žižkov už pak hrál na riziko, poslal na hřiště všechny ofenzivní hráče z lavičky. Do šestnáctky chodilo hrozně moc centrů. Úspěšně jsme se bránili, jenže pak přišel roh a Súkenník placírkou vyrovnal. Tomu rohu se nějak předejít nedalo.

Dalo se podle vás té situaci předejít?

Na standardní situace se zaměřujeme. Tu situaci jsem viděl asi desetkrát, nikdo z hráčů vyloženě nezaváhal. Hlavičkový souboj hlídaného Vandase, míč hlavičkoval nad sebe, balon se odrazil tuším, k Novákovi, ten míč minul, a přitom ho nechtěně posunul za sebe na Súkenníka, který byl nekrytý, protože dva naši hráči k němu přiběhli pozdě. To už je pak o štěstí. Kdyby hlavičkoval nikým nehlídaný hráč a dal gól, byla by to chyba, kterou bych hráčům vytknul. Tohle byl závar, soupeř měl ve vápně i gólmana.

Na Žižkově jste bod získali nebo spíše dva ztratili?

Všichni jsme byli hodně zklamaní a naštvaní, hráči i trenéři. Pro srdeční soustavu to byl šok. Chtěli jsme tam vyhrát, ale nepovedlo se to. Máme bod, pořád je to bod ze hřiště soupeře. Kádr Žižkova není špatný, hráči jsou tam kvalitní. Nechápu, proč mají tak málo bodů. Věděli jsme, že pro ně je to zápas o všechno, že nás musejí za každou cenu porazit, aby si zachovali nějakou naději.

Aktuálně

Aktuality

Orság a Cienciala v sestavě ko

Do sestavy 23. kola MSFL portálu fotbalunas.cz dostala dvojice třineckých fotbalistů - stoper Samuel Orság a levý obránce Lukáš Cienciala.

16. 4. 2024, 10:30

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28