Preview k zápasu

Třinec přivítá béčko Sparty

čtvrtek 21. dubna. 2022 | Redakce
Po třech po sobě jdoucích remízách chtějí třinečtí fotbalisté na domácím hřišti naplno bodovat proti rezervě pražské Sparty. Utkají se s ní v sobotu od 10.15 hodin.

Sparťanští mladíci, kteří jsou nováčkem soutěže, přijedou do Třince v pozici favorita. Svěřenci trenéra Martina Zbončáka už čtyři kola neokusili hořkost porážky, ale v posledních třech duelech nastřádali pouze tři nerozhodné výsledky.

Proti béčku Sparty, které na podzim slavilo vítězství 4:0, chtějí před vlastním obecenstvem naplno bodovat a udělat tak další krok z udržení druhé nejvyšší soutěže.

Třinec má 26 bodů, o jeden více než čtrnáctá Chrudim a o dva více než patnácté Ústí nad Labem. V závěrečných šesti kolech bude muset zabrat, aby do druholigové společnosti patřil i v následujícím soutěžním ročníku.

Ztracené čtyři body nám chybí, protože jinak už bychom byli na 30 bodech a měli bychom k záchraně blízko. Nic však není ztraceno. Doma body sbíráme, chceme to potvrdit i proti Spartě a doma vyhrát,“ prohlásil třinecký kapitán Jakub Habusta.

Co musejí hráči Třince zlepšit, aby se neopakovaly poslední dvě utkání s Varnsdorfem a Žižkovem, v nichž ztratili vítězství v závěrečných okamžicích?

Při bránění standardních situací si musíme počínat ještě zodpovědněji. Každý z nás má přiděleného protihráče, musíme si je rozebrat. Nesmíme se bát o výsledek, musíme více držet míč na soupeřově polovině a nezatahovat se tolik. Jsme zkušený tým, závěry střetnutí si musíme lépe pohlídat a dohrát je na polovině soupeře, “ dodal Jakub Habusta.

Do utkání nezasáhne zadák Imrich Bedecs, který na Žižkově uviděl čtvrtou žlutou kartu a nyní jej čeká jednozápasový distanc.

Aktuálně

Aktuality

24. kolo MSFL

Výsledky 24. kola MSFL: Uničov - Karviná "B" 2:1, Hranice - Znojmo 1:2, Bohunice - Uherský Brod 0:1, Rosice - Frýdek-Místek 0:0, Brno - Ostrava "B" 0:2, Zlínsko - Blansko 2:1, Zlín "B" - Frýdlant 3:2, Slovácko "B" - Hodonín 1:1.

23. 4. 2024, 11:10

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28