Zápas

Třinec srazil Příbram, Kania dal hattrick

sobota 30. dubna. 2022 | Redakce
Rázný krok k udržení druhé nejvyšší soutěže udělali fotbalisté Třince. Po pěti utkáních bez vítězství smázli Příbram, třemi góly se zaskvěl Lukáš Kania.

Jedno z nejdůležitějších utkání sezony se pro Třinecké začalo vyvíjet nepříznivě – po deseti minutách hrací plochu opustil vinou zranění obránce Bolf a po půlhodině odkulhal ze hřiště kapitán Habusta.

Trenéři Zbončák s Cieslarem museli přeskupit řady – Foltyna vysunuli do zálohy, Szewieczka posunuli na stopera a na kraj obrany se postavil Hýbl.

Příbramští měli v úvodním dějství opticky více ze hry. Kombinovali po zemi, dostávali se až před šestnáctku, ale dál je domácí fotbalisté nepustili.

Tři střelecké pokusy ze střední vzdálenosti letěly nad Hasalíkovu bránu a naštěstí pro domácí nic nevzešlo ani z velkého závaru po rohovém kopu.

Svěřenci trenéra Martina Zbončáka se dopředu moc nehrnuli. Do koncovky se přesto dostali, ale s hlavičkami Dediče a Foltyna si gólman Smrkovský věděl rady.

Domácím se povedlo vstřelit gól do šatny. Foltyn vysunul rozběhnutého Omastu, ten odcentroval na Lukáše Kaniu, který pohotovou střelou otevřel skóre – 1:0.

Po změně stran měli první možnost Středočeši, souhra Čermáka s kapitánem Pilíkem skončila Vilotićovou střelou do boční sítě.

Vzápětí po Omastově dlouhém autu prodloužil hlavou Dedič a od obránce Čermáka se míč odrazil do sítě – 2:0.

Krátce nato Třinec podnikl rychlý výpad do otevřené obrany, obránce Čermák ve vápně srazil Kaniův centr na Omastu rukou. Pokutového kopu se protestující domácí nedostali, sudí ukázal žlutou kartu asistentovi Cieslarovi.

Po hodině hry se kličkou do středu hřiště uvolnil kapitán Pilík a střelou k tyči zpoza velkého čtverce dal utkání nový náboj – 2:1.

Mužstvo kouče Zbončáka odpovědělo nejlépe, jak to bylo možné. Lukáš Kania dostal míč do běhu, uspěl v souboji jeden na jednoho a střelou k zadní tyči vrátil svému týmu dvoubrankový náskok – 3:1.

Středočeši mohli znovu snížit – Halinský odcentroval, Wágner sklepl míč pro Novotného, ale ten bránu přestřelil.

Rychlý kontr stál u zrodu čtvrtého zásahu Třince. Domácí podrželi míč u postranní čáry, Hýbl poslal centr na zadní tyč, kde pohotový Lukáš Kania stvrdil zaslouženou výhru Třince svým třetím gólem v utkání – 4:1.

Aktuálně

Aktuality

Orság a Cienciala v sestavě ko

Do sestavy 23. kola MSFL portálu fotbalunas.cz dostala dvojice třineckých fotbalistů - stoper Samuel Orság a levý obránce Lukáš Cienciala.

16. 4. 2024, 10:30

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28