Rozhovory

Zachránění ještě nejsme, ví Martin Foltyn

úterý 03. května. 2022 | Redakce
Střední záložník Martin Foltyn, který našel své nové místo na pozici středního obránce, se během zápasu s Příbramí vrátil na svůj původní post v sestavě. Svého úkolu se zhostil skvěle.

Proti Příbrami jste začali poněkud opatrně a nesměle. Nechtěli jste od začátku příliš otevírat hru?

Máme v hlavách, že hrajeme o záchranu, a proto si nemůžeme dovolit hrát riskantní fotbal. Snažíme se hrát jednoduše, z obranného bloku se snažíme přecházet do rychlých protiútoků, protože k tomu máme vhodné hráče, kteří dovedou dát gól nebo odcentrovat na útočníky ve vápně.

Příbram jste zdolali podruhé v sezoně. Zaslouženě?

Věděli jsme, že je to kombinační mančaft, proto jsme se snažili hrát z bloku a přecházet do rychlých protiútoků. V prvním poločase se nám to moc nedařilo, nebyli jsme tolik ve hře, ale pak jsme to zlomili gólem do šatny. Myslím, že to byla pro ně rána. Ve druhém poločase jsme za stavu 2:0 měli kopat penaltu. Místo toho soupeř dal gól, po kterém jsme byli trošku svázaní. Naštěstí jsme pak dali třetí a čtvrtý gól a vyhráli jsme. Jsou tom pro nás velmi důležité body.

V prvním poločase jste přišli o Bolfa a kapitána Habustu, za kterého jsi zaskočil v záloze. Jak se ti tam hrálo?

S nahrazením zraněných spoluhráčů jsme si poradili dobře. V záloze jsem nastoupil po delší době. Bylo to zase něco jiného, více se tam běhá. Hrával jsem tam celý život, takže to pro mě nebylo nic nového. I když se dva kluci zranili, šlapali jsme jako mančaft, bojovali jsme jeden za druhého a dotáhli utkání do vítězného konce.

V některých situacích jsi se pustil i do útočení.

Jak říkám, středního záložníka jsem hrával dlouho, takže mi nedělalo problém zaútočit. Soustředili jsme se především na bránění, abychom náhodnou nedostali nějaký hloupý gól. Snažili jsme se hrát na brejky.

Za stavu 2:1 bylo utkání otevřené. Rozhodl o vašem vítězství třetí gól?

Za stavu 2:1 to ještě bylo takové divoké. Možná jsme měli v hlavách Varnsdorf a Žižkov, kdy jsme v poslední minutě dostali zbytečné góly ze standardních situací. Třetím gólem jsme se uklidnili. Hattrickem korunoval svůj výborný výkon Kania.

Dosáhli jsme 30 bodové hranice, k záchraně schází už jen kousek.

Zachránění ještě nejsme. Teď jedeme do Vlašimi, kde to bude velmi těžké. Chceme vyhrát každý zápas a je nám jedno, proti jakému soupeři. Chceme tam bodovat. Poté nás doma čeká Vyškov, proti kterému musíme vyhrát.

Aktuálně

Aktuality

20. kolo MSFL

Výsledky 20. kola MSFL: Rosice - Uh. Brod 4:0, Brno - Hranice 0:3, Slovácko "B" - Ostrava "B" 1:1, Hlučín - Blansko 1:4, Hodonín - Frýdek-Místek 1:1, Zlínsko - Bohunice 0:1, Zlín "B" - Znojmo 1:0, Karviná "B" - Frýdlant 2:1.

24. 3. 2024, 20:58

Mieszek pokračuje v Řepištích

Mladý stoper Matěj Mieszek bude také v jarní části letošní sezony nastupovat za divizní Řepiště. Zamířil tam na hotování.

21. 3. 2024, 13:29