Rozhovory

Prohru ve Vlašimi chceme odčinit, řekl kouč Zbončák

pondělí 09. května. 2022 | Redakce
Nejtěžší jarní porážku utrpěli fotbalisté Třince ve Vlašimi. Nezdar chtějí odčinit ve středečním duelu s Vyškovem. Pokud zvítězí, mají záchranu kapse.

Do jaké míry vás poznamenaly absence, kdy kromě brankáře Adamušky scházeli obránce Ba a záložníci Nešický s Habustou?

Jsou to hráči základní sestavy, kteří nám schází. Nešický chybí dlouhodobě, teď se k němu přidal Habusta. Museli jsme improvizovat, Szewieczek znovu musel hrát na stoperu, i když to není jeho post.

Znovu jste vycházeli ze zajištěné obrany, nebo jste tentokrát chtěli hrát ofenzivněji?

Měli jsme takový střední blok. Nechtěli jsme být v takové defenzívě jako v Jihlavě. Bohužel jsme brzo dostali gól, to nám nabouralo plány. Trochu jsme otevřeli hru, soupeř toho využil. Mají výborné a technické hráče ze Slavie, není náhoda, že jsou druzí.

Jak hodnotíte utkání na půdě barážového aspiranta?

Nevyšel nám zejména první poločas. Soupeř byl lepší. Dělali jsme hodně chyb, nezachytávali jsme jejich náběhy, v defenzívě jsme hráli špatně, naivně a bez důrazu. Nemile mě to překvapilo. Po Opavě to byl náš druhý nejslabší venkovní výkon. Ve druhé poločase se náš výkon zlepšil, dali jsme kontaktní gól, ale soupeř potom přidal třetí a pak už bylo těžké s tím něco udělat.

Hodíte nevydařený zápas za hlavu?

S hráči si to ještě vyříkáme, protože když hrajeme o záchranu, nemůžeme si myslet, že to půjde bez důrazu a větší zodpovědnosti. Ta mi tam chyběla. Rozebereme si zápas na videu a vysvětlíme si, co bylo špatně. Pak už na to nesmíme myslet, protože ve středu nás čeká klíčové utkání s Vyškovem, které musíme vyhrát.

Pokud uspějete, jste zachráněni.

Chceme se rozloučit s fanoušky vítězstvím, a to bez ohledu na to, jak bude hrát Ústí v Opavě. Musíme se soustředit sami na sebe a vyhrát, protože doma máme na jaře dobrou bilanci a chceme v ní pokračovat. Ze šesti zápasů jsme čtyři vyhráli a dva remizovali, tak věřím, že na to navážeme a odčiníme prohru ve Vlašimi.

Aktuálně

Aktuality

24. kolo MSFL

Výsledky 24. kola MSFL: Uničov - Karviná "B" 2:1, Hranice - Znojmo 1:2, Bohunice - Uherský Brod 0:1, Rosice - Frýdek-Místek 0:0, Brno - Ostrava "B" 0:2, Zlínsko - Blansko 2:1, Zlín "B" - Frýdlant 3:2, Slovácko "B" - Hodonín 1:1.

23. 4. 2024, 11:10

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28