Rozhovory

V sobotu s Dubnicí. Na zápas se těšíme, říká kapitán Habusta

středa 15. června. 2022 | Redakce
Jako jedni z prvních se začali připravovat na novou sezonu fotbalisté Třince. První tréninkové porce polykal i kapitán Jakub Habusta, který závěr loňského ročníku vinou zranění vynechal.

Dovolená vám utekla jako voda. Jak jsi ji prožil?

Zařizovali jsme svatbu, kterou jsme měli 9. června. Proběhla v úzkém rodinném kruhu a s nejbližšími kamarády. Ze spoluhráčů tam byl jen Matěj Hýbl, se kterým se známe odmalička. Dovolenou jsme neřešili, měli jsme jiné starosti. Na dovolenou možná pojedeme po skončení podzimu.

Jak zpětně hodnotíš uplynulý soutěžní ročník?

Před sezonou jsme měli úplně jiné plány. Nevyšel nám začátek, prvních pět kol a pak se najednou naším cílem stalo udržení soutěže. Vzhledem k tomu, v jakém stavu jsme byli, že jsme se pohybovali na sestupových příčkách, jsme velice rádi, že cíl v podobě záchrany jsme splnili. Na druhou stranu čtrnácté místo je neúspěch, před sezonou jsme rozhodně pomýšleli na lepší umístění.

Překvapilo tě něco na uplynulé druholigové sezoně?

Očekával jsem, že Zbrojovka soutěží prolítne, což se potvrdilo. Měla kvalitní, ligový kádr. Překvapila mě Vlašim, před sezonou bych neřekl, že skončí na druhém místě. Měli kvalitu, byli šikovní. Překvapila mě i Opava, která měla výborné jaro s dobrými výsledky.

Sezonu jsi kvůli zranění nedohrál. Co se ti přihodilo?

Zranil jsem se v zápase s Příbramí. Zranění mě limitovalo natolik, že mě nepustilo do závěrečných tří zápasů. Kluci to zvládli i beze mě, druhou ligu jsme udrželi.

Teď už jsi naprosto v pořádku?

Už je to dobré. Trénoval jsem naplno, bez jakýchkoliv omezení. Věřím, že zdraví bude držet.

V sobotu odstartujete sérii přípravných střetnutí. Těšíte se?

První týden završíme přátelským utkáním. Každý hráč se těší na zápas, je jedno jestli je mistrovský nebo přípravný. Trénujeme dvoufázově, zápas je vždy vyvrcholením týdne.

Aktuálně

Aktuality

Orság a Cienciala v sestavě ko

Do sestavy 23. kola MSFL portálu fotbalunas.cz dostala dvojice třineckých fotbalistů - stoper Samuel Orság a levý obránce Lukáš Cienciala.

16. 4. 2024, 10:30

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28