Aktuální zprávy

Útočník René Dedič míří do Plzně

pátek 08. července. 2022 | Redakce
Bez svého nejlepšího střelce se v nové sezoně budou muset obejít fotbalisté Třince. Vytáhlý útočník René Dedič míří na hostování do týmu úřadujícího mistra z Plzně.

Reného Dediče, který příští měsíc oslaví 29. narozeniny, si vyhlédl úřadující ligový šampion z Plzně. Útočník, který na jaře pomohl Třinci k udržení druholigové soutěže šesti trefami (čtyřikrát se prosadil na podzim v dresu Příbrami), tak po půlroce mění působiště.

Renda využil výstupní klauzule ve smlouvě, že v případě, kdy ho osloví prvoligový klub, může odejít. Ztratili jsme kvalitního hráče, střelce a charakterově dobrého člověka. Na druhou stranu jeho odchod do Plzně je dobrou vizitkou našeho klubu a motivací pro další naše hráče, kteří se i z našeho klubu mohou dostat do první ligy,“ prohlásil generální manažer FK Třinec Petr Hrazdílek.

Dedič odešel do Plzně na půlroční hostování s opcí. To znamená, že pokud Plzeň o něho bude stát, v zimě tam může odejít natrvalo. „Rendovi vřele děkujeme za jeho služby a přejeme mu hodně štěstí v novém působišti. Ať už se jeho další kariéra bude vyvíjet ´jakkoliv, v Třinci má vždy dveře otevřené,“ zdůraznil Petr Hrazdílek.

René Dedič pochází z nedalekého Klokočova. Mládežnická léta prožil v Trenčíně a v Žilině, odkud si ho vytáhl Třinec. Z Třince pak přestoupil do Opavy, jeho dalším působištěm byla Příbram. V zimě se vrátil do Třince, odkud po půlroce míří znovu do Čech.

Bylo to docela hektické, rozhodlo se během pár dnů. Zájem Plzně byl pro mě překvapením, do takového klubu se běžně nepřestupuje. Doufám, že dostanu šanci, využiji ji a Plzni pomůžu, ať už hrou, anebo góly. Chtěl bych poděkovat třineckému klubu za to, že mě do Plzně uvolnil,“ nechal se slyšet René Dedič.

Aktuálně

Aktuality

24. kolo MSFL

Výsledky 24. kola MSFL: Uničov - Karviná "B" 2:1, Hranice - Znojmo 1:2, Bohunice - Uherský Brod 0:1, Rosice - Frýdek-Místek 0:0, Brno - Ostrava "B" 0:2, Zlínsko - Blansko 2:1, Zlín "B" - Frýdlant 3:2, Slovácko "B" - Hodonín 1:1.

23. 4. 2024, 11:10

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28