Aktuální zprávy

Třinec představil první nové tváře

úterý 12. července. 2022 | Redakce
Vojtěch Brak, Jiří Kateřiňák, Kryštof Obadal, Tomáš Jursa a Dominik Straňák je pětice nových fotbalistů, kteří budou oblékat dres Třince v blížícím se ročníku.

Stoper Vojtěch Brak (na snímku) je odchovancem pražských Bohemians. Nakoukl i do mládežnických reprezentací. Od roku 2018 doposud působil v Ústí nad Labem. „Po vážném zranění na konci minulé sezony doháněl tréninkové manko, ale trenérům ukázal, že je zkušeným hráčem s dobrým čtením hry,“ řekl generální manažer FK Třinec Petr Hrazdílek.

Středopolař Jiří Kateřiňák patřil Mladé Boleslavi, odkud si odskočil na hostování do Ústí nad Labem a pak i do Třince. Jeho posledním zaměstnavatelem byl Hradec Králové. „Zkvalitnil nám střed zálohy a vnesl do mužstva kreativitu. V Třinci už působil, doufáme, že naváže na výkony, které zde předváděl,“ připomněl Petr Hrazdílek.

Univerzál Tomáš Jursa byl dlouhá léta spjat s Karvinou. Jeho další kroky vedly do Teplic, posléze zamířil do Ústí nad Labem. Poté se vrátil do Slezska, oblékal dres Opavy, odtamtud se vrátil do Karviné. „Hrával středního záložníka, zaskakoval i na bekovi. Je to zkušený hráč, který si dokáže poradit s kterýmkoliv postem,“ řekl sportovní manažer FK Třinec Marek Čelůstka.

Krajní záložník či obránce Kryštof Obadal začal s fotbalem v Uherském Brodě. Přes Slovácko se dostal až do Slavie, odkud přestoupil do Mladé Boleslavi. „Je to talentovaný hráč, který má celou kariéru před sebou. Teď si bude zvykat na druhou ligu, dostane možnost se zlepšovat,“ pravil Marek Čelůstka.

Stoper Dominik Straňák fotbalově vyrůstal na Slovensku, konkrétně v Nitře. Jeho poslední štací byl Púchov. Má zkušenosti i s českým fotbalem, objevil se ve Frýdku-Místku, Prostějově a Uničově. „Je to vysoký a důrazný levonohý stoper s dobrou rozehrávkou. Dovede hrát důrazně, ale zároveň umí být i kreativní,“ poukázal Marek Čelůstka.

Aktuálně

Aktuality

24. kolo MSFL

Výsledky 24. kola MSFL: Uničov - Karviná "B" 2:1, Hranice - Znojmo 1:2, Bohunice - Uherský Brod 0:1, Rosice - Frýdek-Místek 0:0, Brno - Ostrava "B" 0:2, Zlínsko - Blansko 2:1, Zlín "B" - Frýdlant 3:2, Slovácko "B" - Hodonín 1:1.

23. 4. 2024, 11:10

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28