Rozhovory

Natrénovali jsme vše, co jsme chtěli, říká kouč Zbončák

sobota 16. července. 2022 | Redakce
Na dlouhou dobu poslední volný víkend si užívají fotbalisté Třince. Za týden je čeká generálka s Opavou, za čtrnáct dní úvodní zápas nové sezony – prestižní derby s Karvinou.

Letní příprava se pozvolna chýlí ke konci. Splnili jste všechno, co jste měli v plánu?

Co jsme chtěli, to jsme udělali. Před zápasem s Hlučínem jsme v pondělí měli jeden trénink a v úterý dva. Byli jsme v posilovně, kluci dostali zabrat. Měli těžší nohy, byli unavení, ale takový byl záměr. Jsem rád, že se nikdo nezranil.

O víkendu nehrajete. Byl to záměr, nebo jste nesehnali soupeře?

Ve čtvrtek a v pátek jsme měli tréninky na hřišti zaměřené na sílu plus modelové utkání. Zatím nás není mnoho, 17 hráčů a dva brankáři. Kluci odtrénovali a odehráli všechno, celou přípravu, akorát Vojta Brak měl menší výpadek, protože ho tahal sval. Víkend je volný, takový byl plán. Chceme, aby si kluci o víkendu odpočinuli, protože jsme začali trénovat brzy, už 13 června, příprava byla dlouhá.

Jak budou vypadat závěrečné dva týdny letní přípravy?

Budou mít stejný režim jako v mistrovské sezoně. Budou volnější, více zaměřené na taktiku, na standardní situace.

Generálku s Opavou odehrajete v sestavě, která by měla vyběhnout proti Karviné?

Proti Hlučínu jsme sestavu obměnili, ale v předešlých třech zápasech se jedenáctka blížila tomu, jak by mohla vypadat v prvním kole. Pokud budou všichni zdraví, generálku odehrajeme v plné síle.

Je pro vás velkým problémem fakt, že zatím ještě nemáte uzavřený kádr?

Je to pro nás komplikace, to je jasné. Proti Hlučínu v útoku naskočil Martin Samiec, po dlouhém zranění určitě nezklamal. Ještě potřebuje čas, aby se do toho dostal. Na hrot zatím máme jen Vencu Juřenu. Nejlepší by bylo získat dva útočníky, ale možná bychom se spokojili i s jedním kvalitním. Chtěli bychom přivést ještě jednoho krajního hráče. Jednání ještě stále probíhají, prvoligové týmy uzavírají své kádry.

Aktuálně

Aktuality

24. kolo MSFL

Výsledky 24. kola MSFL: Uničov - Karviná "B" 2:1, Hranice - Znojmo 1:2, Bohunice - Uherský Brod 0:1, Rosice - Frýdek-Místek 0:0, Brno - Ostrava "B" 0:2, Zlínsko - Blansko 2:1, Zlín "B" - Frýdlant 3:2, Slovácko "B" - Hodonín 1:1.

23. 4. 2024, 11:10

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28