Články mládež

Děti na kempu zářily radostí

pondělí 25. července. 2022 | Jana Zipserová
Každoročně klub pořádá během prázdnin letní fotbalový kemp, který má již letitou tradici. Děti se na něj každoročně těší a ani letos tomu nebylo jinak. Bohatý program, dárečky, překvapení, zábava, to vše a mnohem více na kempu nechybělo.

Začalo to výborně. Děti nadšené a plné očekávání. Mnoho známých tváří i nových táborníků se zúčastnilo týdenního divočení.

Den první, seznamujeme se

Všechny děti se vzájemně seznámily a poté se vrhly plné energie na první trénink. Za skvělý výkon a nasazení se celá skupinka po vydatném obědě přesunula opět sportovat. Po době strávené na sluníčku se děti šly schovat do stínu na Minigolf, kde se všichni prostřídali jak na lanové dráze, tak při hraní minigolfu. Všem první den velice rychle utekl, jelikož se mnoho dětí po svolání od jejich aktivit ptalo "Co budeme dělat dál???". Jejich údiv, že je prvnímu kempovému dni konec, byl jasně čitelný z jejich až lehce smutných tváří.

Den druhý, překvapení

Navázalo se tam, kde se předchozí den skončilo. Zábava! Dopoledne, ještě než teplota stihla vystoupat do výšin, trenéři posbírali své ovečky a zamířili s nimi k vodě. Nenašel se jediný, kdo by protestoval, že se mu nechce.. Následně se celá skupinka rozdělila na plavce - neplavce a poté nezbývalo nic jiného, než hurá do vody. Při vodních radovánkách všem vyhládlo a úterní oběd hladové děti zvládly spořádat v rekordním čase. Otázkou je, zda jim opravdu natolik vyhládlo nebo se natolik těšily na překvapení - společný trénink s "A" týmem. Děti si s hráči "A" mužstva zahrály fotbal a následně si nechaly zvěčnit památku na tento den podpisy, které se psaly všude, kde to jen šlo. Děti odcházely s podepsanými kopačkami, kšiltovkami, oblečením, láhvemi na pití a také s podpisy na vlastním těle. A jelikož úterý bylo ve znamení tropických teplot, zakončil se den jak jinak než zchlazením se na letním koupališti.

Den třetí, jsme zápasníci

Z hochů a dívek se stali během dopoledních hodin zápasníci. V zápasnické hale děti prokázaly svoji schopnost taktizovat a také, jak umí používat své svaly. Skvěle našlápnuto měl hubený, avšak s velmi silným středem těla, Lukáš Jírů, který však byl nakonec zdolán a mistrem zápasu se mezi staršími stal udatný Marek Promný. V druhé kategorii u mladších se stal jednoznačným králem Šimon Ligocki, který mezi vrstevníky nenašel přemožitele. Náročné disciplíny daly dívkám i hochům opravdu zabrat natolik, až propotili svá tréninková trika skrz na skrz. Proto se odpolední program přizpůsobil situaci a šlo se regenerovat, odpočívat i dovádět opět na letní koupaliště.

Den čtvrtý, cestujeme

Hurá na výlet. Hurá cesta vlakem. A hurá do kopce. Výletní den začal sice zpožděním vlaku a natěšené děti se jen nelehko krotily na vlakovém nástupišti, nakonec se však dočkaly... Cesta utekla a na zastávce Mosty u Jablunkova to začalo. Jejich energií nabité nožky se nemohly dočkat na výšlap. Brzy je však elán opustil a začala pohádka ze Shreka. Jejich časté dotazy "Už tam budeme?" byly jako přes kopírák ze scénky ve zmiňované pohádce. Zhruba po hodince loudavé chůze se všichni dočkali. Království jménem Studeničný pohostilo děti dobrým jídlem, volnou zábavou a ochlazením ve vodě. Cesta zpátky na vlak se nesla v naprosto opačném duchu a rychlost dětských nožiček musela být trenéry ustavičně krocena na nižší rychlost. V závěru cesty bylo zrušeno pravidlo "Před trenéry se nesmí", což se dětem náramně líbilo. Někteří po strmé louce váleli sudy, jiní ji téměř sprintem seběhli dolů a jelikož to byla velká zábava, nedělalo jim problém se na začátek prudkého kopce vrátit hned několikrát. Ani během předposledního dne nebyly na dětech vidět známky únavy.

Den pátý, den poslední

Jakožto fotbalový kemp, byl pro děti připraven fotbalový turnaj, kdy se týmy utkaly proti sobě... Děti se ukázaly jako opravdoví sportovci, kteří ví, že vždy je někdo vítěz a někdo poražený. Tudíž si ani tým s nejmenším počtem bodů nelámal nad tímto hlavu a vítěznému kádru ze srdce popřál. A nebyl by to pořádný turnaj, kdyby se nerozdávaly ceny. Všichni se přesunuli na minigolf, kde proběhlo oceňování a vyhodnocování. První tři týmy z turnaje dostaly drobné ceny za bojovný výkon a nezapomnělo se také na krále zápasu Marka se Šimonem. Po těchto oceněních se dostalo na všechny děti, kterým byly předány ceny za absolvování kempu. Jako další program si děti zvolily jejich oblíbený bazén a tak se šlo završit kemp k vodě.

Letošní ročník fotbalového kempu proběhl v naprosto úžasné atmosféře, děti byly dětmi, hrály si, užívaly si, smály se, také se při sportování zapotily... Byl to kemp jak se patří. A všechny děti shodně řekly, že se jim líbilo a příští rok opět dorazí. Což je tou největší odměnou pro klub.

Aktuálně

Aktuality

Orság a Cienciala v sestavě ko

Do sestavy 23. kola MSFL portálu fotbalunas.cz dostala dvojice třineckých fotbalistů - stoper Samuel Orság a levý obránce Lukáš Cienciala.

16. 4. 2024, 10:30

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28