Rozhovory

Doufám, že se nám sezona povede, říká Jiří Kateřiňák

úterý 26. července. 2022 | Redakce
Středopolař Jiří Kateřiňák, letní posila z Hradce Králové, nepřišel do neznámého prostředí. V Třinci už kdysi působil – bylo to před pěti lety v podzimní části sezony.

Proč jsi vůbec v Hradci Králové skončil?

Trenér Koubek mi oznámil, že mu nesedím do herního systému, který chce praktikovat, že se mnou nepočítá. Na Hradec budu vzpomínat v dobrém, ale jsem rád, že jsem mohl odejít na hostování do Třince, kde to znám.

Po přestupu do Hradce Králové z Mladé Boleslavi ti hrozil předčasný konec kariéry. Co se ti přihodilo?

Měl jsem vyhřezlou ploténku. První zpráva od lékaře byla, že budu muset okamžitě skončit s fotbalem. Naštěstí jsem se pak dostal k jinému doktorovi v Liberci. Řekl mi, že mě odoperuje, i když to není úplně standardní řešení. Prý to už několikrát udělal a sportovci po tom jeho zákroku neměli žádný problém, což platilo i v mém případě

Co se za dobu, co jsi nebyl v Třinci, u tebe změnilo?

Především jsem se oženil. S manželkou máme dceru. Obě se mnou bydlí v Třinci. Na stadion to nemám daleko, chodím pěšky, je to asi tak pět až sedm minut chůze.

Jak na tebe působí nově složené třinecké mužstvo?

Myslím si, že náš kádr je kvalitní a má sílu. Věřím, že v sezoně se to ukáže. Ode mě se čeká, že něco vymyslím, vstřelím gól nebo ho připravím. Budu se snažit tohle všechno plnit.

Co říkáš na nepovedenou generálku s Opavou?

Nepovedl se nám začátek. O přestávce jsme si k tomu řekli svoje, a pak už to bylo vidět. Do druhého poločasu jsme vstoupili dobře. Po prostřídání už to nemělo takový náboj.

Premiérový zápas nové sezony je doslova za dveřmi.

Všichni se na zápas s Karvinou těšíme. Bude důležité začít sezonu dobře. Netuším, s čím Karviná přijede, protože také změnila mužstvo. Musíme se soustředit především sami na sebe a podat dobrý výkon. Doufám, že dobře odstartujeme, že se nám sezona povede.

Aktuálně

Aktuality

24. kolo MSFL

Výsledky 24. kola MSFL: Uničov - Karviná "B" 2:1, Hranice - Znojmo 1:2, Bohunice - Uherský Brod 0:1, Rosice - Frýdek-Místek 0:0, Brno - Ostrava "B" 0:2, Zlínsko - Blansko 2:1, Zlín "B" - Frýdlant 3:2, Slovácko "B" - Hodonín 1:1.

23. 4. 2024, 11:10

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28