Rozhovory

Do nové sezony jdeme s pokorou, ale odhodlaní, říká Petr Hrazdílek

čtvrtek 28. července. 2022 | Redakce
Už jen desítky hodin dělí fotbalový Třinec od premiérového střetnutí nového ročníku, ve kterým přivítá Karvinou. „Věřím, že hráči nechají na hřišti vše a za náš klub se budou rvát od první do poslední minuty,“ říká generální manažer FK Třinec Petr Hrazdílek.

Do nové sezony Třinec vstoupí s výrazně pozměněným kádrem. Jak vnímáte letní pohyb na hráčské soupisce?

Vloni jsem řekl, že nejsem zastáncem radikálních změn v mužstvu. Okolnosti a situace nás však přiměly k tomu, abychom před novou sezonou provedli radikální řez v kádru.

Co můžete říct na adresu nově příchozích fotbalistů?

Po konzultaci s trenéry jsme přivedli hráče, o kterých jsme přesvědčeni, že našemu klubu mohou mnohé přinést. Ať už svou herní kvalitou, zkušenostmi i skutečností, že v klubech, v nichž dříve působili, patřili mezi největší osobnosti a potvrzovali to svými výkony. Věřím, že díky příchodům kvalitních hráčů, kteří mají bohaté zkušenosti s první či druhou ligou, jsme náš tým zkvalitnili.

V kádru figurují také dva odchovanci Schovanec a Zogata.

Svými výkony v přípravných zápasech si zasloužili profesionální smlouvu. Věřím, že tihle dva nebudou jediní, kteří si ji vykopali, že se jejich cestou vydají další kluci z dorosteneckých mužstev.

S jakými cíli vstupujete do nového soutěžního ročníku?

Do nové sezony vstupujeme pokorně, s cílem vyhnout se záchranářským pracím, se kterými jsme se potýkali v uplynulém ročníku. Nervy a stres, které je provázely, už nikdo z hráčů, trenérů ani funkcionářů letos nechce zažít.

Co je pro to potřeba udělat?

Chtěli bychom pokračovat v dobrých výkonech, které jsme předváděli v domácích zápasech. Na vlastním hřišti se nám dařilo, stříleli jsme spoustu gólů a vyhrávali jsme. Naproti tomu ve venkovních zápasech jsme měli rezervy, chybělo nám zejména sebevědomí. Chceme být nebezpečnější, odvážnější a agresivnější. Věřím, že se současným kádrem začneme vozit body i z venkovních zápasů.

Začínáte doma, v sobotu od 10.15 hodin přivítáte exligovou Karvinou. Považujete ji za největšího favorita soutěže?

Los si s námi zahrál, na úvod nás čeká hutnicko-hornické derby. Přijede k nám velmi kvalitní, možná nejtěžší soupeř ve druhé lize, který bude favoritem. Určitě neprodáme svou kůži lacino. Věřím, že hráči nechají na hřišti vše a za náš klub se budou rvát od první do poslední minuty. Doufám, že tomu tak bude nejen v derby, ale i ve zbývajících utkáních.

Co byste chtěl vzkázat třineckým příznivcům?

Nesmírně si vážíme jejich podpory a povzbuzování. Moc bychom si přáli, aby si do hlediště našli cestu v hojnějším počtu. Budeme se snažit, dělat vše pro to, aby ze stadionu odcházeli spokojení.

Aktuálně

Aktuality

Orság a Cienciala v sestavě ko

Do sestavy 23. kola MSFL portálu fotbalunas.cz dostala dvojice třineckých fotbalistů - stoper Samuel Orság a levý obránce Lukáš Cienciala.

16. 4. 2024, 10:30

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28