Rozhovory

Divákům musíme nabídnout více, ví Tomáš Omasta

úterý 02. srpna. 2022 | Redakce
Záložník Tomáš Omasta coby služebně nejstarší hráč Třince ví, že jeho tým už potřetí za sebou neuspěl v zahajovacím mistrovském utkání sezony.

Před třemi lety jste zahájili sezonu výhrou 3:2 na stadionu Dukly. Poté však následovaly tři domácí nezdary, prohráli jste první zápasy s Líšní (2:3), Ústím nad Labem (2:3) a nyní s Karvinou (0:3).

Je to tak. Byli jsme si vědomi toho, že to tak bylo, proto jsme to moc chtěli změnit. Jenže, nezvládli jsme to. Měli jsme dobrou sérii z minulé sezony, kdy jsme na jaře doma neprohráli. Chtěli jsme na ni navázat, ale to se nám nepodařilo.

Přestože výsledek vypadá jednoznačně, Karviné jste byli více než vyrovnaným soupeřem.

Utkání bylo vypjaté, mělo náboj. Na první pohled bylo patrné, že je to derby. Rozhodly maličkosti. Dopustili jsme se několika zbytečných ztrát míče, které soupeř dokázal využít. My jsme měli šance také, ale nevyužili jsme je.

Co podle tebe rozhodlo o vítězi?

Nechci říkat, že to bylo o prvním gólu, protože ani po něm jsme nehráli špatně. Ve druhém poločase jsme se zvedli, chtěli jsme nejen vyrovnat, ale i otočit skóre. Nějaké šance jsme si vytvořili, ale na rozdíl od Karviné jsme žádnou z nich neproměnili.

Poznamenal vaše taktické záměry vydatný déšť, který se spustil ve druhé půli?

Ne. Myslím si, že to je pro každého fotbalistu výhoda. Hra je pak rychlejší, míč jezdí rychleji, situace jsou nebezpečnější, především střelba. Utkání dostane nový náboj. Mě osobně se v dešti hraje lépe než ve vedrech.

Zápas sledovalo bezmála 1200 diváků. Co říkáš na slušnou návštěvu?

Osobně jsem za to moc rád. Diváci vytvoří dobrou kulisu, a to se pak hraje úplně jinak. Mohlo by jich tolik chodit častěji, všichni bychom za to byli rádi. Na druhou stranu lidem musíme nabídnout více než jen bojování. Potřebujeme pravidelně vyhrávat a pak jich možná kolem té tisícovky chodit bude.

V sobotu vyrazíte do Prostějova. Pro jeden bod nebo rovnou pro tři?

Na zápase se musíme dobře připravit bez ohledu na to, co nás tam čeká. Pojedeme tam s hlavou nahoře, budeme tam chtít vyhrát. Potřebujeme tři body, abychom se netrápili a nemuseli se vracet k tomu, jak to začalo v minulé sezoně.

Aktuálně

Aktuality

24. kolo MSFL

Výsledky 24. kola MSFL: Uničov - Karviná "B" 2:1, Hranice - Znojmo 1:2, Bohunice - Uherský Brod 0:1, Rosice - Frýdek-Místek 0:0, Brno - Ostrava "B" 0:2, Zlínsko - Blansko 2:1, Zlín "B" - Frýdlant 3:2, Slovácko "B" - Hodonín 1:1.

23. 4. 2024, 11:10

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28