Rozhovory

Na náš fotbal se dá koukat, pochvaluje si Matěj Hýbl

středa 07. září. 2022 | Redakce
Střetnutí s rezervou Olomouce bylo specifické pro třineckého kapitána Jakuba Habustu a Matěje Hýbla, kteří na Andrově stadionu vyrůstali. Odehrál jsem tady spoustu druholigových utkání,“ podotkl levý obránce Třince Matěj Hýbl.

Vraťme se ještě k utkání proti tvému mateřskému oddílu. Jak jsi je viděl?

Říkám to s respektem k soupeři – ztratili jsme tam dva body, protože jsme byli lepším mančaftem. Měli jsme řadu gólových příležitostí. Na druhou stranu Olomouc výborně bránila. Má sice mladé kluky, ale kapitán Vepřek je držel. V obranné fázi byli domácí bezchybní, takže jsme se k nim těžko dostávali. V držení míče jsme byli lepší. Podali jsme dobrý výkon, akorát škoda, že jsme to nevyjádřili gólově.

Co se ti honí hlavou, když vybíháš na trávník Androva stadionu?

Vybaví se mi řada vzpomínek. Hrávali jsme tady druhou ligu s béčkem, na Andrově stadionu jsem odehrál docela dost utkání. Vzpomínky jsou, ale nijak to neprožívám.

Narazil jsi v klubu na nějaké známé z dřívějška?

Trenér Chromý mě trénoval v dorostu a pak i v béčku. S Michalem Vepřekem jsem byl kdysi v áčku. Znám i vedoucího mužstva Miroslava Čepa a také paní, která pere dresy. Hráče béčka, kromě Michala Vepřeka, už žádné neznám.

Máte jedenáct bodů, jste pátí. Co na to říkáš?

Mohli jsme mít ještě o dva body více. Těší nás, že hrajeme docela pěkný fotbal, na který se dá koukat. Jsme samozřejmě spokojení, ale chceme na podzim nasbírat co nejvíce bodů, abychom se pohybovali v horní polovině tabulky a měli klidné jaro. Ne, takové, jako v posledních letech.

Překvapilo tě něco v dosavadním průběhu druhé nejvyšší soutěže?

Nečekal jsem, že Vlašim a Dukla budou takhle dole. Myslím si, že se zvedou. Druhý liga je hrozně vyrovnaná, první může prohrát s posledním. Nahoře je naopak Vyškov a znovu také Líšeň, které odešel Jarda Málek. Soutěž je vyrovnaná, stačí dvě kola prohrát a tým je zase dole.

Po sedmém kole byly moravské celky na prvních sedmi místech, výjimkou byl jen předposlední Prostějov. České celky byly od osmého místa dolů. Všimli jste si toho?

Abych se přiznal, o tom jsme se s klukama vůbec nebavili. Nevím, jak ostatní, ale já si toho nevšiml.

Aktuálně

Aktuality

Zápas začne později

Dnešní střetnutí Třinec versus Start Brno začne o půl hodiny později - kvůli poruše autobusu brněnského týmu.

27. 4. 2024, 08:49

24. kolo MSFL

Výsledky 24. kola MSFL: Uničov - Karviná "B" 2:1, Hranice - Znojmo 1:2, Bohunice - Uherský Brod 0:1, Rosice - Frýdek-Místek 0:0, Brno - Ostrava "B" 0:2, Zlínsko - Blansko 2:1, Zlín "B" - Frýdlant 3:2, Slovácko "B" - Hodonín 1:1.

23. 4. 2024, 11:10