Preview k zápasu

Vyškov má kvalitní tým, upozorňuje Jakub Habusta

pátek 09. září. 2022 | Redakce
V posledním domácím klání předešlé sezony třinečtí fotbalisté zdolali Vyškov 1:0. Tři body by rádi ukořistili i zítra dopoledne, kdy na Hřišti Rudolfa Labaje v tradičním čase vyzvou stejného soupeře.

Vstup do sezony třineckým fotbalistům vyšel téměř podle představ. Po sedmi kolech mají jedenáct bodů za tři výhry a dvě remízy. Hlavní trenér mužstva Martin Zbončák prohlásil, že jeho celek teď nesmí usnout na vavřínech.

V předešlých dvou letech jsme měli start katastrofální. Jsme moc rádi, že teď jsme ve větším klidu. Opravdu nesmíme usnout na vavřínech, protože liga je hodně vyrovnaná a týmy pod námi mají jen o několik bodů méně. Dole se můžeme objevit hrozně rychle,“ upozorňuje kapitán třineckého týmu Jakub Habusta.

Zkušený záložník zdůrazňuje, že on i všichni jeho spoluhráči nechtějí nic podcenit, protože moc dobře vědí, že by o své příznivé postavení mohli přijít. „Bavíte se o tom mezi sebou v kabině. Každý z nás sleduje tabulku, takže moc dobře víme, že se nám třeba dvakrát něco nepodaří a jsme zase dole. Musíme zůstat pokorní, pořád poctivě pracovat a body získávat dál. Věřím, že budeme,“ pokračuje.

Vloni na jaře Třinečtí doma nenašli přemožitele, letos v premiéře se na svém trávníku museli sklonit před Karvinou – i navzdory tomu, že nebyli horším týmem. Poté se však naladili na vítěznou vlnu, když postupně přehráli Duklu, rezervu Slavie i Vlašim. Zítra od 10.15 hodin fotbalisté Třince přivítají Vyškov. Jejich soupeř, kterého v loňské domácí derniéře zdolali 1:0, má o dva body více a je čtvrtý.

Na jaře jsme byli v jiné situaci, hráli jsme o záchranu, museli jsme vyhrát za každou cenu. Teď jsme v jiné pozici, můžeme hrát trochu uvolněněji. Vyškov je kvalitní mužstvo, v kádru má pár zajímavých hráčů. Klub má kamerunského majitele a je ambiciózní. My se však můžeme měřit as každým, také máme kvalitní mužstvo. Na soupeře se dobře připravíme a snad to zvládneme,“ říká odhodlaně Jakub habusta.

Aktuálně

Aktuality

24. kolo MSFL

Výsledky 24. kola MSFL: Uničov - Karviná "B" 2:1, Hranice - Znojmo 1:2, Bohunice - Uherský Brod 0:1, Rosice - Frýdek-Místek 0:0, Brno - Ostrava "B" 0:2, Zlínsko - Blansko 2:1, Zlín "B" - Frýdlant 3:2, Slovácko "B" - Hodonín 1:1.

23. 4. 2024, 11:10

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28