Články mládež

U10: Postup do dalšího kola Planeo Cupu

úterý 27. září. 2022 | Jana Zipserová
​Minulý týden jela k II. kvalifikačnímu kolu Poháru mládeže - Planeo Cup, které hostil MFK Frýdek-Místek, kategorie U10. V této kvalifikaci mělo nastoupit celkem šest týmů, včetně třineckého, ale kvůli nemoci hráčů z FC Trinity Zlín se tento počet snížil.

U10 – 1. FC Poruba 3:1
Kvalifikaci třinečtí hoši započali s 1. FC Porubou. Toto utkání bylo pro kluky složité a prokousávali se jím velmi těžce. Snaha se ale z jejich strany nedala upřít a s blížícím se koncem kluci chtěli zápas urvat do vítězného konce, což se jim podařilo.

U10 – MFK Karviná 1:2
V tomto vyrovnaném utkání i přes bojovnost a usilovnou snahu nakonec soupeři těsně podlehli.

U10 – MFK Vítkovice 3:4
Proti Vítkovicím se klukům moc nedařilo prokousávat se obranou soupeře, i když byli vyrovnaným protivníkem. V závěrečném tlaku se podařilo svěřenců trenéra Sládka pouze snížit na konečných 3:4.

U10 – FK Frýdek-Místek 8:0
Poslední překážkou k postupu do před-finálního kola byl rival Frýdek-Místek. V případě výhry měl tým hájící třinecké barvy šanci postoupit do hlavní kvalifikace, což pro něj byla o to větší motivace. A tak kluci tento zápas odmakali a s chutí si zastříleli na konečných 8:0.
Tímto výsledkem stvrdili svůj postup do hlavní kvalifikace, kde je čekají boje o postup do FINÁLE poháru mládeže.

Hodnocení trenéra M. Sládka:

"Musím pochválit kluky za jejich bojovnost, snahu vyhrát čím jak nejvíce zápasů. A rovněž chválím kluky z U9, kteří nám šli vypomoct. Odehráli perfektní zápasy, kdy ukázali svůj potenciál a byli se staršími kluky vyrovnanými a v některých momentech i lepšími než hráči soupeřů."

Sestava: Zawadzki, Žwak, Sikora, Starzyk, Pilch, Rajtr, Vávra, Skulina, Pinkas, Bauman, Joukl, Kowolowski, Groš.

Aktuálně

Aktuality

Orság a Cienciala v sestavě ko

Do sestavy 23. kola MSFL portálu fotbalunas.cz dostala dvojice třineckých fotbalistů - stoper Samuel Orság a levý obránce Lukáš Cienciala.

16. 4. 2024, 10:30

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28