Rozhovory

Hrát v Ďolíčku bude pro kluky zážitek, tvrdí Vojtěch Brak

čtvrtek 29. září. 2022 | Redakce
Los třetího kola domácího poháru určil třineckým fotbalistům prvoligového soupeře. Představí se na stadionu pražských Bohemians, kde s fotbalem začal obránce Vojtěch Brak.

Ve třetím kole poháru vás čeká tvůj mateřský klub. Hrát se bude v Ďolíčku. Co na to říkáš?

Jako pětiletý kluk jsem byl v Ďolíčku na náboru, hrávali jsme tam některé domácí zápasy. Musím přiznat, že pro mě to bude zajímavé, vždyť ve Vršovicích jsem strávil celá mládežnická léta. Přijdou se podívat rodiče a známí.

Co říkali na zápas s Bohemkou spoluhráči?

Já zrovna v tu chvíli v kabině nebyl, ale slyšel jsem jen řev. Spoluhráči byli nadšení. Pak říkali, že by bylo lepší, kdybychom hráli doma.

Na domácím hřišti vám to jde, Bohemku byste přinejmenším potrápili.

Škoda, že nehrajeme doma. Bylo by to pro nás lepší, i diváci by si našli cestu na stadion. Na druhou stranu, většina kluků v Ďolíčku ještě nehrála. Zahrát si na legendárním ligovém stadionu bude pro ně zážitek. Doufám, že se nám to utkání povede.

Od tvého odchodu z Vršovic uplynulo už několik let. Máš v klubu nějaké známé, případně bývalé spoluhráče?

V áčku jsem byl jenom chvíli, žádný start za ně nemám, přesto některé lidi z klubu znám. Známé tváře se jistě najdou i v hledišti. Z hráčů jsem zažil Pepu Jindřiška a Davida Bartka. Hrál jsem s Filipem Blechou, který je v Brně a Tondou Vaníčkem, který hraje v Boleslavi.

Aktuálně

Aktuality

20. kolo MSFL

Výsledky 20. kola MSFL: Rosice - Uh. Brod 4:0, Brno - Hranice 0:3, Slovácko "B" - Ostrava "B" 1:1, Hlučín - Blansko 1:4, Hodonín - Frýdek-Místek 1:1, Zlínsko - Bohunice 0:1, Zlín "B" - Znojmo 1:0, Karviná "B" - Frýdlant 2:1.

24. 3. 2024, 20:58

Mieszek pokračuje v Řepištích

Mladý stoper Matěj Mieszek bude také v jarní části letošní sezony nastupovat za divizní Řepiště. Zamířil tam na hotování.

21. 3. 2024, 13:29