Preview k zápasu

Třinec v sobotu přivítá Chrudim

pátek 30. září. 2022 | Redakce
Po reprezentační přestávce bude druhá liga pokračovat desátým kolem. V něm se třinečtí fotbalisté na Hřišti Rudolfa Labaje v sobotu od 10.15 hodin utkají s Chrudimí.

Středočeši vedení koučem Radkem Kronďákem začali porážkou 3:0 ve Vyškově. Posléze stejným rozdílem zdolali doma Příbram.

Následně na svém hřišti padli s Jihlavou, ovšem poté přivezli tři body z Tábora, kde vyhráli 1:0. Posléze prohráli 1:2 s rezervou Sparty a pak zapsali dvě remízy – 1:1 v Prostějově a 0:0 doma s Líšní.

Po prohře v Opavě 2:0 si Chrudim spravila chuť vysokým vítězstvím nad exligovou Karvinou v poměru 5:1. V tabulce je s 11 body na 10. místě. Třinec má o bod více a je devátý.

Doma jsme silní. Věřím, že se dobře připravíme a uspějeme. Chceme vyhrát, abychom se v tabulce znovu dostali o něco výš,“ řekl trenér Třince Martin Zbončák.

Podle jeho mínění bude klíčem k úspěchu využívání brankových příležitosti. „V Příbrami jsme si vytvořili osm situací, ze kterých mohl padnout gól. Dali jsme jenom jeden jediný, soupeř byl naopak produktivní. Na finální fázi pořád pracujeme, v tréninku jsme se ji věnovali hodně,“ pokračoval třinecký kouč.

Jeho svěřenci doma letos jednou prohráli, třikrát bodovali naplno a jednou remizovali. Proti Chrudimi domácí budou mít k dispozici záložníka Kateřiňáka, který posledně stál za čtyři žluté karty. „Jirka je schopen připravit šanci spoluhráčům, případně sám zakončit. Doufám, že nám jeho kreativita pomůže. Posledně nehrál, proto věřím, že bude mít velikou chuť,“ dodal trenér Zbončák.

Aktuálně

Aktuality

Orság a Cienciala v sestavě ko

Do sestavy 23. kola MSFL portálu fotbalunas.cz dostala dvojice třineckých fotbalistů - stoper Samuel Orság a levý obránce Lukáš Cienciala.

16. 4. 2024, 10:30

23. kolo MSFL

Výsledky 23 kola MSFL: Uherský Brod - Start Brno 1:1, Ostrava "B" - Hlučín 3:0, Znojmo - Bohunice 4:0, Karviná "B" - Zlínsko 0:1, Hodonín - Uničov 2:1, Frýdek-Místek - Slovácko "B" 2:0, Blansko - Hranice 2:1, Frýdlant - Rosice 2:0.

16. 4. 2024, 10:28